Tesla'da akılalmaz hata

Tesla'da akılalmaz hata
Tesla otopilot sisteminde ilginç bir hata farkedildi. Twitter kullanıcısı Jardon Nelson Tesla otopilot sisteminde Ay’ı trafik ışığı olarak algıladığını keşfetti.

Otopilot sistemi Ay'ı trafik ışığı olarak algıladı

Shift Delete’ta yer alan habere göre, geçtiğimiz hafta otopilot sisteminde kiralama dönemine geçtiklerini açıklayan Tesla, ilginç bir hata ile gündeme geldi. Bir Tesla kullanıcısı Tesla otopilot sisteminin Ay’ı trafik ışığı olarak algıladığını fark etti.

Twitter üzerinden paylaşım yapan Jordan Nelson, sorun ile ilgili video paylaştı.

Tesla otopilot Ay’ı trafik ışığı olarak algıladı

Geçtiğimiz yıl kazaya karışan tesle otopilot sistemi birçok kullanıcı tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Bazı sürücüler geliştirilen otonom sürüş asistanının henüz olması gereken seviyeye ulaşamadığını düşünüyor.

Geçtiğimiz aylarda kazaya karışan Tesla otopilot, ABD’de 2 kişinin ölümüne sebep oldu. Benzer bir konudan muzdarip olan Tesla sahibi bir kadın, ”Tesla frenleri çalışmıyor” diyerek Şangay otomobil fuarını biri birine kattı.
 

Yeni bir iddia ile gündeme gelen Tesla, Ay’ı trafik ışığı olarak algılıyor. Jordan Nelson’un Twitter paylaşımı sonrasında Certain adlı bir Twitter kullanıcısının da benzer video yayınlaması dikkat çekti.

Twitter’da gündem olan videoya cevap veren Wiesel adlı kullanıcı, “Tesla ve Elon seviye 4 otonom ve üzeri sistemlerin henüz sağlıklı çalışmayacağını ve bu konuda başarısız olduklarını biliyorlar. Bu yüzden önümüzdeki süreçte Elon, şirketi satacak.” ifadelerini kullandı.