TFF seçimlerinde dönen dolaplar

TFF seçimlerinde dönen dolaplar

CEVAT KOL / YENİÇAĞ

Biri adaylığını resmen açıklayan Mehmet Büyükekşi. Diğeri de mevcut başkan Servet Yardımcı.

Her ne kadar Türkiye''de seçimin göstermelik olduğu, aslında başkanın atamayla göreve geldiği ileri sürülse de yine de bir seçim olacak işte. Bu seçimde de kulüpler oy kullanacak.

Büyükekşi, kulüplerle görüşmeler yaptığını söyledi zaten.

Servet Yardımcı''nın da yaptığı biliniyor. İşte bu görüşmelerde pazarlıklar da yapılıyor. Hem de kıran kırana.



Kulüpler birliği başkanı Ahmet Ağaoğlu sinyali verdi. Ağaoğlu” 7+4 konusundaki belirsizlik sürüyor” dedi.

Oysa kulüpler yabancı azaltılması konusunda bir yol haritası çizmişti. Geçtiğimiz sezon 8 yabancı üç yerli oyuncu sahada olurken kadroda 14 yabancı bulunduruldu. Bu sezon sahada 7 yabancı, 4 yerli oyuncu yer alırken kadroda 12 yabancı oyuncu olacaktı. Ama şu ana kadar hiç bir kulüp bu konuyla ilgili hazırlık yapmadı. İşte ilk pazarlık konusu bu.

Belli ki kulüpler TFF başkanlığına aday olacak olana ilk dayatacağı madde 8+3 sisteminin bir yıl daha sürmemesini isteyecekler. Eldeki yabancı kontenjanını boşaltamayan kulüpler maddi zarara uğramamak için geçtiğimiz sezon uygulanan sistemde direnecek, 14 yabancının bir yıl daha yürürlükte olmasını isteyecek.

Bir başka pazarlık konusu da elbette ki para.

Yayıncı kuruluş gelirlerinin azalması kulüplerin önemli bir gelir kaynadığını sekteye uğrattı. Yetmemiş gibi ödemeler sürekli aksadı. Şimdi başkan adaylarından bu ödemelerin zamanında yapılması için garanti istiyorlar.

Şans oyunlarında iddia gelirlerinin artırılması için de talepleri var. Kulüplerin iddiadan aldıkları pay çok düşük. Şans oyunlarının sadece yüzde 10’u kulüplere dağıtılıyor.

Kulüpler TFF başkanlığına aday olacak olan isimlerle bu konuların pazarlığını yapacak.

Elbette ki sözler verilecek. Kimi tutulacak, kimi verildiği ile kalacak.

Ama şurası belli ki pazarlıkların sonucu seçimde çok etkili olacak.

TFF SEÇİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye Futbol Federasyonu''nun yeni başkanı 16 Haziran''da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul''da seçilecek.

Konuyla ilgili TFF''nin resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Servet Yardımcı başkanlığında bugün toplantı yapmıştır.

Yönetim Kurulu toplantısında; TFF Olağanüstü Seçimli ve Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 16 Haziran 2022 Perşembe günü saat 10.00’da Ankara’da yapılması kararlaştırılmıştır.

Toplantıda Olağan Seçimli Genel Kurul’a kadar görev yapmak üzere TFF Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu seçimi ile birlikte Olağan Genel Kurul gerçekleştirilecektir.

İlk toplantıda çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantı, 17 Haziran 2022 Cuma günü aynı saatte ve aynı yerde yapılacaktır. "

Yazarın Diğer Yazıları