The Batman yönetmeninden filme dair ilginç açıklama

The Batman yönetmeninden filme dair ilginç açıklama
The Batman'ın yönetmeni Matt Reeves filmle alakalı bazı açıklamalarda bulundu. Yapılan röportajda filmin devamlılığı için bazı sorulara cevap vermekten de kaçındı.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Joker karakteri hem çizgi roman hem, film hem de Batman animasyonlarında, Batman’in en büyük düşmanlarından biri. Matt Reeves’ta haklı olarak bu Batman kadar ünlü olan kötü karakterin gişesinden yararlanmak istiyor.

Bu anlamda Reeves, Variety‘ye verdiği röportajda, Joker karakterinin yaralarını açıkladı. Bildiğiniz gibi silinen The Batman filmi sahnesi ile karakteri Barry Koeghan’ın oynayacağı ortaya çıktı. Ancak Joker’i ilk defa fazlasıyla yaralı bir yapıda karşımızda gördük.

Batman yönetmeni Matt Reeves, bu yaraların sebebini ise tıpkı Joker filminde olduğu gibi gülme hastalığına bağladı. Reeves, karakter için Operadaki Hayalet ve David Lynch imzalı Fil adam gibi eserlere gönderme yaptı. Yani Joker’in gülümsemesi bu hikayede tam anlamıyla doğuştan geliyor. Reeves, Batman filmi için Joker karakterinin asıl ilhamını ise Gülen Adam (The Man Who Laugs) filminde karşımıza çıkan Alman oyuncu, Conrad Veidt’ten aldı. Ancak Reeves, Joker karakterini ikinci filmde kullanıp kullanmayacağı sorularından kaçtı.

Yeni Joker karakterini görebileceğimiz bir diğer yapım ise HBO Max’ta karşımıza çıkacak olan Arkham dizisi. Bu dizinin The Batman filminde karşımıza çıkan kirli ilişkileri ve Penguen’in yükselişini anlatması bekleniyor. Ancak Arkham’da geçen dizinin Batman düşmanlarıyla karşımıza çıkacağı da ortaya çıktı. Belki de Joker karakterinin tam performansını Arkham dizisiyle göreceğiz.

İlgili Haberler