THK'da borç yapılandırma tartışması

THK'da borç yapılandırma tartışması
Türk Hava Kurumu’nda Genel Başkanlık ile Merkez Denetleme Kurulu (MDK) arasında borç yapılandırma tartışması çıktı.

THK’nın borçlarını yapılandırma sürecine girdiğini açıklayan Nogaylaroğlu’na MDK’dan cevap gecikmedi.

Yapılandırma süreciyle ilgili açıklamaların doğruları yansıtmadığını ifade eden THK Merkez Denetleme Kurulu üyeleri, “Genel Başkanlık borcun ne kadarını hangi faizle yapılandırdığını açıklasın“ ifadeleri kullanıldı.

İşte THK Merkez Denetleme Kurulu tarafından THK delegelerine gönderilen o yazı:

"Üzülerek izliyoruz ki, yönetimi  yok hükmünde olan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı iyice abesle iştigale başladı.

Banka borcu yapılandırmayı sanki banka borcunu sildirmiş gibi lanse ediyor. 

Oysa vadesi geçmiş kredi borcunu ödememek iki sonuç doğurur:

1- Kredi iptal edilir ve borç geri çağrılır
2- Borç, faiz ilave edilerek yeniden yapılandırılır.

Bildiride adı geçen devlet bankası (ki onların da bir açıklama yapması lazım) vadesinde tahsil edemediği borçları vadeyi uzatarak tahsile çalışmaktadır.

Oysa bir evvelki yönetim döneminde 3 yıl boyunca bu borç, vadesi bir gün bile sekmeden ödeniyordu.

Bilemediği şu ki, yapılandırdım diye aleme ilan ettiği borcun vadesi yarın yine gelecek ve gelir getiren bütün işleri kaybettiği için ödeme yine yapılamayacaktır.

Aynı bildiride Sn. Cumhurbaşkanının THK’ya koordinatör atadığı ve borcun Cumhurbaşkanı talimatıyla yapılandırıldığı beyan edilmekte. Üzülerek izliyoruz ki bu doğru olmayan bir beyan.  Onursal genel başkanımız olan Sn. Cumhurbaşkanının isminin bu şekilde gerçek dışı kullanılması, Makam tarafından şüphesiz izlenmektedir.

THK’nın yönetim erkini tüzüğe aykırı bir sözleşmeyle bir muhalefet partisi yetkilisine devreden genel başkana  Sn. Cumhurbaşkanı’nın basın üzerinden söylediği sözler kamuoyunun taktirindedir.

İspatı da gayet basittir. Genel Başkanlık borcun ne kadarını hangi faizle yapılandırdığını açıklasın.

Eminiz ki bu yapılandırma borç sarmalını daha da büyütmüş ve THK’yı daha ağır ekonomik şartlara sürüklemiştir. Devlet Başkanı’nın THK’ya yapacağı yardım bu şekilde mi olur? Oluşturulmaya çalışılan algıysa bunun tam aksi...

Sanki Devletimiz nihayet kolunu kanadını THK’ya gerdi ve borcu sildiriyor...

Elbette yok böyle bir durum. Gerçek şu ki borcun çok küçük bir kısmı zorunluluk gereği en yüksek faiz seviyesinden yapılandırıldı.

Gerçekler yakında ortaya çıkar zaten.

Aynı zat, SGK borçlarını da YAKINDA yapılandıracağını büyük bir müjde olarak vermektedir. Oysa bu hak, borcunu ödeyemeyen işletmelere yine belli bir faizle sunulan bir haktır. Ve yapılandırılan borcun iki taksidi ödenmezse bozulur.

Nitekim yine bir önceki dönem yapılandırılan bu borç, genel başkanın yakın çevresini işe alıp maaşları 3 katına çıkardığı ve kaynakları bunlara dağıttığı için ödenememiş ve bozulmuştu.

Şüphesiz bütün bu beyanatlar menfi propaganda içindir. Genel başkan, olmayan kaynaklarımızdan on binlerce lira harcayarak tamamen yetkisiz olduğu halde  sözde bölge toplantıları yapıp ulaşabildiği üç beş kişiye buna benzer şeyler anlatmakta, iftiralar sıralamaktadır.  Oysa bunların mertçe konuşulacağı yer THK’nın genel kuruludur. Rica minnet, yalvar yakar bölgelerdeki birkaç kişiye ulaşmaya çalışan genel başkan, Olağanüstü Genel Kurul’un toplanmasındansa korkmaktadır.

Neden acaba??? Nitekim  14 Eylül çağrımıza yine sayısız düzmece beyanla mahkemede dava açtı. Bu kez baskı ve adaleti yanıltmak mümkün olmayacak ve hak yerini bulacaktır.

Kamuoyunun ve mensuplarımızın gerçeği bilmeleri adına sorumluluğumuz gereği bu  doğru bilgilendirmeyi yapmayı görev biliriz."