Ticaret Bakanı Muş’un referans olduğu isim FETÖ’den açığa alındı

Ticaret Bakanı Muş’un referans olduğu isim FETÖ’den açığa alındı
Yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un, 2010 yılında, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a attığı mailde “Çok sağlam bir arkadaş” diyerek kaymakam olmasını sağladığı Fehmi Likoğlu’nun FETÖ’den açığa alındığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet''ten Sefa Uyar''ın haberine göre; yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un bakan olarak atanması ile beraber eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a gönderdiği, “Wikileaks” tarafından ortaya çıkarılan ve yankı uyandıran elektronik postaları yeniden gündemde. Muş’un, bu e-postalar arasında kaymakamlık sınavına gireceğini belirterek “değerlendirilebilir” önerisinde bulunduğu kişi hakkında Albayrak ile yazışmaları dikkat çekti.

Bakan Muş, 10 Eylül 2010’da, Albayrak’a, “Fehmi Likoğlu (Kaymakamlık Mülakat)” konu başlığı altında bir e-posta gönderdi. Likoğlu’nun özgeçmişini de e-posta ile gönderen ve “daha önce Fehmi Likoğlu ile ilgili mesaj attığını” hatırlatan Muş, “Bu arkadaş Trabzon Sürmeneli ağabi, bizim köyden. Çok sağlam bir arkadaş. Kaymakamlık yazılı sınavını geçti. 23 Eylül Perşembe günü de sözlü mülakata girecek. Sıra numarası 117. Eğer siz de uygun görürseniz ağabi, değerlendirilebilir” dedi.

Albayrak, da bir yıl sonra, 20 Eylül 2011 tarihinde Likoğlu’nun durumunu öğrenmek için “Ne oldu bu arkadaşın durumu?” dediği bir e-posta gönderdi. E-postayı aynı gün yanıtlayan Muş, Likoğlu’nun görevden aldığını belirterek “Şu an farklı ilçelerde, birer hafta süreyle görevlendiriliyor. Daha sonrasında da dil için yurtdışına gönderilecekmiş. Bilginiz dahilinde olsun ağabi. Yapmamız gereken herhangi bir şey var mı Berat Ağabi?” ifadeini kullandı.

ABD’YE GİTTİ

Sürmene İmam Hatip Lisesi''nden mezun olan ve Maliye Bakanlığı Kocaeli Defterdarlığı ile dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda görev alan Likoğlu, 2010’da açılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Balıkesir Burhaniye ve Erzurum’daki stajları sonrasında “dil öğrenmek için bir yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri’ne” gitti. 

2011-2013 yılları arasında Kayseri Yeşilhisar, Niğde Ulukışla ve Ordu İkizce ilçelerinde kaymakam vekilliğinde çalışan Likoğlu, 3 Eylül 2014’te Zara Kaymakamı olarak görevlendirildi. fakat Likoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından, 1 Eylül 2016’da FETÖ’den açığa alındı. alınan bilgiye göre Likoğlu, halihazırda gayrimenkul danışmanlığı yapıyor.