TikTok çalışanları işten çıkarılıyor: Bu kez şirket içi güncelleme yapıldı

TikTok çalışanları işten çıkarılıyor: Bu kez şirket içi güncelleme yapıldı
Sosyal medya platformu olan TikTok'ta çalışanlar şirketin yapılanması gerekçe gösterilerek işten çıkarıldıklarını açıkladı. Şirket yönetimi ise henüz bir açıklama yapmadı.

TikTok çalışanları işlerini kaybetme durumuyla karşı karşıya kaldı. Şirket yönetimi yeniden yapılanmaya gittiği söyleyince sosyal medya platformunun bu kapsamda birçok çalışanını da insan kaynakları ile görüşmeye davet etti. İddialara göre Avrupalı çalışanlara önümüzdeki haftalarda bir İnsan Kaynakları toplantısının yapılacağı bilgisi verildi.

İngiltere’deki TikTok çalışanlarının konu hakkında şimdiden uyarıldıkları ifade ediliyor. ABD’de bazı personelin ise Pazartesi işe geldikten sonra ilişkilerinin kesildiği aktarıldı.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Bir TikTok sözcüsü de işten çıkarmaların yaşandığını doğruladı. Bununla birlikte şirket işten çıkarmaların nedeni hakkında henüz bir açıklama yapmadı. İşten çıkarılanlar ise kendilerine bunun nedeni olarak yeniden yapılanma sürecinin gösterildiğini ifade etti.

Sektördeki ekonomik kriz nedeniyle işten çıkarmak zorunda kalan tek şirket TikTok değil. Netflix, Unity ve Twitter da bu süreçte birçok kişinin işine son vermiş durumda. Facebook ve Instagram‘ın çatı kuruluşu Meta’nın da yüksek iş yükü yükleyerek çalışanlarına işi bırakmaları yönünde baskı kurduğu biliniyor.

İlgili Haberler