Tıp fakültesindeki stajyer öğrenciler isyan etti: Ölmemiz mi gerekiyor

Tıp fakültesindeki stajyer öğrenciler isyan etti: Ölmemiz mi gerekiyor
Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan stajyer öğrencilerden korona virüs hastalarına müdahale eden iki kişide virüs tespit edildi. Doktor adayı öğrenciler, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda “Ölmemiz mi gerekiyor” dedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenimlerine devam eden son sınıf öğrencileri stajyer doktor olarak korona virüs hastalarına müdahale etmeleri için görevlendiriliyor. Yerel basında çıkan haberlere göre, staj yapan 180 öğrencinin bir kısmında korona virüs tespit edildiği belirtildi. Twitter’dan seslerini duyurmaya çalışan stajyer doktorlar, mezuniyet kaygısıyla zorla çalıştırıldıklarını ve kendilerine yeterli ekipman verilmediğini vurguladı.

Stajyer öğrenciler ayrıca dinlenmek için küçük bir odayı kullandıklarını ve sürekli hastalık kapma riskiyle karşı karşıya olduklarının altını çizdi.

'LÜTFEN BİZİ KORUYUN' 

Sözcü gazetesinin haberine göre ise, doktor adayı öğrenciler, yönetimin kendileriyle ilgili olarak "işine geldiğinde doktor, işine gelmediğinde öğrenci" tavrı sergilediğini söyledi.

Kendilerinden bir maske bile esirgendiğini iddia eden bir öğrenci mesajında şu ifadelere yer verdi: "İntörnlerin şartlarıyla diğer sağlık çalışanlarının şartları bir değil. Küçücük odada beraberiz. Aramızda bulaş riski fazla. Üstelik otobüs kullanarak okula gidip geliyoruz. Lütfen bizi koruyun."

Bir başka öğrenci ise, "Tıp Fakültesi öğrencisi de sağlık çalışanı da hayatta seçtikleri meslekten öte insandır. Herkes için koruyucu formüller onlar için de geçerlidir" ifadelerini kullandı.

Twitter’da “#Adüinternleri” etiketi ile yapılan bazı paylaşımlar şöyle:

staj1-002.jpgstaj2-002.jpgstaj3.jpgstaj4.jpg

AYDIN VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki stajyer öğrencilerin durumu sosyal medyada gündem olduktan sonra Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’den açıklama geldi. Köşger, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda konunun konunun yetki alanına girmemesine rağmen takipçisi olacağını belirterek şunları söyledi:

“ADÜ’de intörn hekim olan sevgili arkadaşlar mesajınızı aldım. Konu doğrudan bizim alanımıza girmemekle beraber konunun takipçisi olacağımı ve sizin lehinize bir çözüm üretilmesi için çalışacağımı bilmenizi isterim. Hepinize sağlıklı ve mutlu bayramlar dilerim.”

vali-002.jpg