Hepsi kaderine terk edildi yine Haluk Levent yetişti

Hepsi kaderine terk edildi yine Haluk Levent yetişti
Artvin'in Hopa ilçesinde bir TIR'ın dorsesinde 2 gündür kaderine terk edilen atlardan 5'i ölürken, bazı atlar da hastalandı. sanatçı Haluk Levent de sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulunduğu atları sahiplenmek istediklerini ifade etti.

38 at TIR'ın dorsesinde ölüme terk edildi. Atların imdadına yine Haluk Levent yetişti

Kars''tan TIR''a yüklenen 38 at, Kırgızıstan''a götürmek üzere yola çıktı. Fakat gümrükte yaşadığı sorun nedeniyle geri dönen TIR''ın sürücüsü, dorsesindeki 38 at ile aracını, Artvin''in Hopa ilçesindeki TIR parkına çekti. Dorsede 2 gündür kaderine terk edilen atlardan 5''i ölürken, bazı atlar ise hastalandı. İlçe sakinlerinin su verip beslemeye çalıştığı atlar, İlçe Tarım Müdürlüğü''nce bakım ve tedavi altına alındı. Polis ekipleri, sürücü ve nakliyeci firma hakkında işlem başlatırken, bölgeye gelen sanatçı Haluk Levent de konuya ilişkin sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulunarak atları sahiplenmek istediklerini söyledi.

Artvin''in Hopa ilçesinde yer alan Tarzioğlu mevkisindeki TIR parkına çekilen Gürcistan plakalı TIR''ın dorsesinde başıboş atları gören vatandaşlar, yetkililere bildirdi. Yapılan incelemelerde; bir nakliyat firması aracılığıyla Kars''tan yüklenen atların Kırgızıstan''a götürmek istendiği fakat Sarp Sınır Kapısı''nda gümrükte yaşadığı sorun sebebiyle sürücü Ş.C.''nin geri döndüğü belirlendi. İfadesi alınan sürücü ve firma hakkında soruşturma başlatılırken, dorsede yer alan 38 attan 5''inin öldüğü, bazılarının da sağlık sorunları yaşadığı anlaşıldı.

Vatandaşların ve zabıta ekiplerinin ölüme terk edilen ve su verip beslemeye çalıştığı atlar, İlçe Tarım Müdürlüğü''nce bakım ve tedaviye alındı. Bakıma alınan atlarla ilgili bazı testler yapılıp, numuneler alındığı, çıkacak sonuçlara göre atların akıbetine karar verileceği ifade edildi.

TIR dorsesinde kaderine terk edilen atların çaresiz anları, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, atlarının bazılarının öldüğü, bazılarının baygın şekilde yattığı, bazılarının ise kustukları görüldü.

HALUK LEVENT ATLARI SAHİPLENMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Diğer yandan sanatçı Haluk Levent de, ilçeye gelip, sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulunarak atları sahiplenmek istediklerini söyledi. ''Hopa’dayız. Kırgızistan’a kesilmek üzere gönderilen atlara ulaştık. Maalesef 5 at feci bir şekilde ölmüş. Yaralı halde atlar da var'' notlu paylaşım yapan Levent, "Dünden beri tüm Türkiye''yi meşgul eden bir durum var. Hopa''da durdurulan ve yakalanan bir TIR''da yaklaşık 38 atımız vardı. 5 tanesi ölü bulundu içinde. Büyük bir ihtimalle Kırgızistan''a kesime gönderiliyordu. Ve bir yavrumuz oldu bu yavrumuz dün akşam doğdu. Biz hepsini bir şekilde toparlamaya çalışıyoruz. Tarım il Müdürlüğü''ne dilekçemizi vereceğiz ve almaya çalışacağız" diye konuştu.

İlgili Haberler