TOGG'un CEO'sundan fiyat açıklaması

TOGG'un CEO'sundan fiyat açıklaması
TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, aracın fiyatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Fiyatın 2022’nin sonu 2023’ün başında belli olacağını ifade eden Karakaş, "Türkiye’deki araçlarla rekabetçi olacak bir fiyatla piyasaya çıkacağını söyleyebilirim" dedi.

Dünya''da yer alan habere göre; Türkiye''nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO''su Gürcan Karakaş, en çok merak edilenlerden olan aracın fiyatı hakkında konuştu.

"2022''NİN SONU 2023 BAŞI BELLİ OLACAK"

Karakuş, "Fiyatlandırmamız 2022’nin sonu 2023’ün başında belli olacak. Aracımız pazara çıktığında elektrikli araçların fazla yaygınlaşmış olmayacağını öngörebiliyoruz. Dolayısıyla C Segmentinde içten yanmalı araçlarla, özellikle de dizel araçlarla rekabet edeceğiz. Özetle C SUV’un kendi sınıfında Türkiye’deki araçlarla rekabetçi olacak bir fiyatla piyasaya çıkacağını söyleyebilirim" dedi.

"YÜZDE 80 DOLULUĞA ULAŞACAK"

Otomobilin 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacağının altını çizen Karakaş, "Doğuştan elektrikli modüler platform ile “300+” ve “500+” kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak. Aynı zamanda gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olacak. 200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 beygir güç ile de 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

Bu güçlerdeki içten yanmalı araçların da menzillerine bakıldığında 500 kilometre bile olmadığı görülebilir. Demek ki konu menzilden ziyade, şarj alt yapısının gelişmiş olması. Şarj alt yapısında biz ilgili paydaşlarla uzun süredir koordineli şekilde çalışıyoruz. Nüfusun ve trafiğin yoğun olduğu yerlerde 25 kilometrekarede bir şarj ünitesi bulundurması planını yaptık. Dolayısıyla şarj konusu korku olmaktan çıkacak." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler