Tokat’ta otlayan koyununun ayağına takıldı. Başına talih kuşu kondu

Tokat’ta otlayan koyununun ayağına takıldı. Başına talih kuşu kondu
Tokat’ta çobanlık yapan Nurullah Afacan, hayvan otlatırken bir koyununun ayağına gök taşı takıldı. Yapılan tahlilde farklı elementlerin içerdiği belirlenen ve toplamı 70 kiloyu bulan gök taşları için 200 bin dolar fiyat biçti.

DHA''da yer alan habere göre, Tokat’ın Artova ilçesinde yaşayan ve çobanlık yapan Nurulla Afacan, 3 ay önce arazide hayvanlarını otlatırken, koyunlardan birinin ayağı yosun kaplamış taşa takıldı.

Bulduğu taşı incelemeye alan Afacan, taştan parça alarak, Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi''ne gönderdi. Burada yapılan testlerde, taşta 17 farklı element tespit edilirken, gök taşı olduğu tescillendi. Afacan, taşı bulduğu yere giderek yan bölgede benzer taşlar buldu.

Toplam ağırlığı 70 kiloyu bulan taşları 200 bin dolara satılığa çıkaran Nurullah Afacan, "Koyunlardan birinin ayağı taşa takıldı. Taş ters çevrildi. Normalde taşın yüzeyi yosun tutmuştu. Taşı elime aldığımda parlaklığı ve doğaya uyumlu olmadığını fark ettim. Elime aldım bunun gök taşı olduğunu düşündüm. Bundan bir parça tahlil için üniversiteye gönderdim. Tahlil sonuçları geldi. Gök taşı olduğu ortaya çıktı” dedi.

Afacan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Bu taşı bulduğumuz alana tekrar gittik. Kırık parçalarını topladık. 500 metrekare alanda diğer parçalarını da bulduk. Şu anda 5- 6 çeşit elimizde taş var. Bu taş camı, aynayı kesiyor. Diğer taşlarımıza tahlil yaptırmadık. Taşın üzerine düşenler taşı yakmış. Toprağın üzerine düşenler kırılmamış, toprağa gömülmüştü. Şu an müşteri var. Biz 200 bin dolar fiyat verdik. Bize 180 bin dolar teklif ettiler. Henüz kimseye vermedik"