TOKİ işçileri kendilerini Meclis önüne zincirlediler!

TOKİ işçileri kendilerini Meclis önüne zincirlediler!
İki yıldır alacaklarının verilmediğini iddia eden dört TOKİ işçileri, kendilerini Meclis’in Ziyaretçi kapısına zincirledi. İşçilerden birinin sarfettiği, “İki senedir anamız ağladı, yarın kendimi öldüreceğim.” sözleri dikkatlerden kaçmadı.

Ankara’nın Mamak ilçesindeki bin 312 konutluk projesinde çalışan işçilerden dördü, 2 yıldır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle TBMM’de protesto gerçekleştirdi. Meclis’in ziyaretçi kapısı girişine giderek kendilerini demir parmaklıklara zincirleyen işçiler gözaltına alındı. İşçilerden birinin, “İki senedir anamız ağladı, yarın kendimi öldüreceğim.” ifadesini kullandı. Alacakları ile ilgili olarak gerekli mercilere başvurularını yaptıklarını ifade eden işçiler, herhangi bir geri dönüş alamadıklarına dikkat çekti.

HAKLARINI ALAMIYORLAR

İşçilere destek için Meclis kapısında açıklama yapan CHP Milletvekili Gamze Taşçıer ise işçilerin 4 aydır eylem yaptıklarına dikkat çekerken, “Hak ettikleri alacaklarını almak için her türlü yola başvuruyorlar ama bir türlü seslerini duyuramıyorlar. Bu süre içerisinde dava aşamasında iki kez hakim değişikliği oldu. Tüm görüşmelerinde kapılar yüzlerine kapandı. En sonunda bugün seslerini duyurabilmek için Meclis’in demirlerine kendilerini kelepçelediler. Bizler seslerini duyuyoruz, sorunlarını biliyoruz. Ama bundan sonraki mücadelemiz, duymayan kulakların bu haklı talep için bir an önce gereğini yapmalarıdır” dedi. Taşçıer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise, “Mamak Gülseren TOKİ inşaatında çalışan işçiler, uçan saraylar veya yeni lüks makam araçları istemiyor, sadece ve sadece döktükleri alın terinin karşılığını istiyor. Milletvekilleri olarak yanlarındayız, haklarını alana kadar bizler de mücadele edeceğiz!” ifadelerini kullandı.