Süleyman Soylu'ya Cumhurbaşkanlığı’ndan şok mesaj

Süleyman Soylu'ya Cumhurbaşkanlığı’ndan şok mesaj
T24 yazarı Tolga Şardan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki soğukluğa dikkat çektiği yazısında; Erdoğan ile Soylu "Çanlar, Soylu ve ekibi için çalıyor." diye yazdı...

T24 yazarı Tolga Şardan, Cumhurbaşkanlığı''ndan Süleyman Soylu''ya giden bir mesajın kulislerde konuşulduğunu köşesinden aktardı.

Şardan''ın yazısından ilgili bölüm şöyle oldu:

"Bu arada, bir kulis bilgisi daha aktarayım.

Büyüteç''te 11 Haziran''daki yazımda Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın 109. Dönem kaymakam adaylarını Cumhurbaşkanlığı''nda kabulü sırasında İçişleri Bakanı Soylu''nun bulunmadığını kamuoyu ile paylaşmıştım.

Bu durum, bizzat İçişleri Bakanı''nın içinde bulunduğu iddialar nedeniyle Erdoğan ile Soylu arasındaki soğukluğu işaret ediyordu.

Bakanlık kaynaklarından elde ettiğim bilgilere göre; Cumhurbaşkanlığı, Soylu''yu davetli listesine almamış. Kaymakam adayları davet edilirken, özellikle Soylu için İçişleri Bakanlığı''na "davetli listesinde bulunmuyorsunuz" bildirimi yapılmış.

Yani, Soylu hakkında bilhassa TBMM''deki grup toplantılarında arka çıkan açıklamalar yapmasına rağmen Erdoğan''ın, Soylu ile yan yana fotoğraf vermek istemediği net biçimde anlaşılıyor.

Siyasi kulisleri çok yakın takip etmememe karşın, benim kulağıma bile mafya – siyaset – devlet üçgeninde yaşanan krizle ilgili AKP içinde geniş çaplı tartışmalar yaşandığı bilgisi geliyor.

Varın gerisini sizler anlayın gayri! Çanlar, Soylu ve ekibi için çalıyor."

İlgili Haberler