Topkapı Sarayı'ndan sahil kenarında nöbete

Topkapı Sarayı'ndan sahil kenarında nöbete
Büyükşehirlerde uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından, köylerdeki durum merak ediliyordu. İstanbul’un köylerinin de sokağa çıkma yasağına büyük ölçüde uyduğu görüldü. Sahil kıyılarındaki atlı birlikler ise dikkat çekti.

Korona virüs salgını nedeniyle, geçtiğimiz 4 gün boyunca 31 büyükşehirde ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağında en çok merak edilen şehirlerin başında İstanbul’da yasağa büyük ölçüde uyulurken, İstanbul’un köylerindeki durum da merak ediliyordu. Hürriyet gazetesinden Musa Kesler, İstanbul’un köylerine giderek, sokağa çıkma yasağındaki durumu fotoğrafladı.

5ea679ec7152d805e846c4d9.jpg

SAHİLLERDE SIKI DENETİM

İstanbul’un sahil kesiminde sıkı denetim olduğunu belirten Kesler, “İstanbul’un köylerinde Jandarma devriyesiyle bir gün geçirdik. Yeni idari düzenleme sonrası artık ‘mahalle’ olarak adlandırılan 164 köy var İstanbul’un çevresinde. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, 5 bin 474 personelden oluşan 397 timle İstanbul çevresindeki trafiği ve bu köylerdeki asayişi kontrol ediyor Bu ekipler arasında atlı devriyeler de var. Özellikle Sarıyer sahillerinde, Kumköy-Kilyos’ta yasağa rağmen denize giren veya sahile inenlere karşı atlı devriyeler kol geziyor. Kilyos’ta ‘Sude’ ve ‘Sertuğ’ adlı iki atın devriyesine şahitlik ettik. Aslında Topkapı Sarayı’nda görev yapıyorlar. Ancak bu aralar sahiller onlara emanet” diye aktardı.