Topkapı Sarayı'nın geliri Saray'a mı gidiyor?

Topkapı Sarayı'nın geliri Saray'a mı gidiyor?
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Kültür Bakanlığı’ndan alınarak Milli Saraylara devredilen Topkapı Sarayı hakkında soru önergesi vererek, “Elde edilen gelirlerin Külliye’nin giderlerine kaynak olması için mi devredilmiştir?” diye sordu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Topkapı Saray'ın her türlü borç ve alacağı, hak ve yükümlülüğünün Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na devredilmesini, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorarak bu değişikliği TBMM gündemine getirdi.

Koncuk, “Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 2018 yılında Türkiye’de en fazla ziyaret edilen müzenin 3 milyon 4 bin 620 ziyaretçi ile Topkapı Müzesi olması sebebiyle, elde edilen gelirlerin Külliye’nin giderlerine kaynak olarak mı devredilmiştir?” diye sordu.

BAKANLIĞIN FONKSİYONU AZALTILMAK MI İSTENİYOR?

Resmi Gazete’de yer alan düzenleme ile birlikte Topkapı Sarayı hakkında yapılan sözleşmelerden paraya tahakkuk eden miktarlar ilgili yükleniciler tarafından özel gelir hesabına yatırılacak.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Milli Saraylar ve İstanbul’daki Sarayların Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınarak, tek çatı altında olmasının gerekçesini sorduğu önergede “Bu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın fonksiyonunu azaltmak değil midir?” sorusuna da cevap istedi.