Toprakta yalın ayak yürümenin faydaları

Toprakta yalın ayak yürümenin faydaları
Bilim insanları toprağa yalın ayak basmanın faydalarını açıkladı. Elektron transferini hızlandıran toprağa yalın ayak basma durumu kan hücrelerini artırıyor. Bu sebeple kandaki oksijen miktarı artıyor. Hatta bu durumun kansere bile iyi geldiği düşünülüyor.

Toprağa çıplak ayakla basmak yerine hayvan derilerini kullanan geçmişte yaşamış insanlar farkında olmadan sağlıklarına iyilik yapmış oldular. Vücutlarındaki elektrik potansiyelini dengelediler ve bütün hücre ve dokulara fayda sağlayan elementler yerleştirdiler.

Çağımızın bilim insanlarının bu durumu fark etmesi zaman aldı. Modernleşmesiyle insanlar plastiğe ve kauçuğa yöneldi. Böylelikle topraktan tamamen uzaklaşılmış oldu.

Uzmanlar son dönemlerde giderek artan kanser ve çeşitli enfeksiyonel hastalıkların insanların toprakla ilişiğini kesmesinden kaynaklandığını söyledi. Araştırmalarda, sentetik kauçuk tabanlı ayakkabılar elektron transferine izin vermedi. Fakat deri tabanlı ayakkabılar bu geçişi sağladığı için yalınayak gezmek de şart olmadı.

Uzmanlar toprağa basmanın en etkili antioksidan olduğunu belirtti. 

TOPRAĞA BASMANIN FAYDALARINI ŞU ŞEKİLDE AÇIKLANDI;

- Kanserden damar sertliğine romatizmadan astıma kadar pek çok hastalığın sebebi "enflamasyondur". Toprağa çıplak ayakla basmak ise enflamasyonu yok edecek güce sahip.

- Topraklama ile kırmızı kan hücreleri yüzde 280 artar.

- Bu durumun sonucunda ise kana büyük oranda oksijen gider. Ve aklınıza gelebilecek bütün ölümcül hastalıkların tehlikesi en aza inmiş olur.

- Diyabet hastalığına engel olur

- Topraklama sonucunda çocuklarda görülen 2 tip diyabet hastalığının en önemli nedeninin topraklama eksikliğinden olduğu ortaya çıkmıştır.

Not: Yapılan araştırmalara göre, hayvanlarda yapılan deneyler sonucunda topraklanmamış farelerin kan şekerlerinin aynı beslenme programı uygulanan topraklama yapılan farelere oranla daha yüksek olduğunu gösterdi.

- Kalp krizini engeller

- Kadınlarda doğum kontrol haplarının fazla kullanılması sonucunda zeta potansiyeli çoğalır. Bu potansiyel ilerleyen zamanlarda kadınlarda kalp krizi riskinin artmasına neden olur.

- Toprağa uzun süre basılması sonucunda zeka potansiyeli nötr hale gelir ve kalp krizi riski en aza iner.

İlgili Haberler