TÜGVA'nın lise sorumlusu tacizcilikle suçlandı. Metin Cihan açıkladı görevden uzaklaştırıldığı ortaya çıktı

TÜGVA'nın lise sorumlusu tacizcilikle suçlandı. Metin Cihan açıkladı görevden uzaklaştırıldığı ortaya çıktı
TÜGVA’nın torpil listelerini ortaya çıkaran gazeteci Metin Cihan, TÜGVA lise koordinatörlüğünü yürüten bir lise müdür yardımcısının bir öğrencisini taciz ettiğini iddia etti.

Geçtiğimi günlerde TÜGVA belgelerini ortaya çıkaran Metin Cihan, yeni bir iddia ile gündeme geldi. TÜGVA’da liselerden sorumlu olarak görev yapan aynı zamanda da bir okulda müdür yardımcılığı yapan ismin taciz iddialarına karıştığını söyleyen Cihan, “Müdür yardımcısı aynı zamanda TÜGVA lise koordinatörlüğü yaptığı ve olay basından gizlendiği için polisteki ifade tutanağını bana ulaştırdılar.” ifadelerini kullandı.

Metin Cihan söz konusu müdür yardımcısının görevden uzaklaştırıldığı bilgisini de paylaştı.

Cihan daha sonraki paylaşımında ise “Olay kamuoyundan gizleniyordu. Tutanağı paylaştıktan sonra, Milli Eğitim Müdürü, TÜGVA’lı müdür yardımcısının görevden uzaklaştırıldığını, Başsavcı ise şahıs hakkında adli soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. TÜGVA sessiz.” dedi.

TÜGVA ALAKAMIZ YOK DEDİ AMA…

Öte yandan tutanak ve iddiaların gündeme gelmesinin ardından TÜGVA’dan yapılan açıklamada söz konusu hocayla ilgili bir bağlantılarının olmadığı belirtildi.

Ancak Metin Cihan, TÜGVA İl Başkanı İdris Eskad Toprak’ın paylaşımında söz konusu hoca için “Lise koordinatörü” şeklinde yaptığı paylaşımı ortaya çıkardı.

Cihan, “TÜGVA''nın "alakamız yok" dediği şahsı (yusuf uğur), TÜGVA il başkanı idris eskad toprak lise koordinatörü olarak duyurmuş, hatta tüm lise temsilcileriyle toplantı yaptırmıştı. öğrencisine cinsel saldırı nedeniyle soruşturma başlatılınca TÜGVA twiti silip inkâr yolunu tercih etti.” paylaşımında bulundu.

Ayrıca Metin Cihan, adı geçen TÜGVA İl Başkanı İdris Eskad Toprak’ın POMEM ve Subaylık mülakatlarında torpil iddialarıyla gündeme geldiğini söyledi.

İlgili Haberler