Trabzon'da dev inşaat mühürlendi

Trabzon'da dev inşaat mühürlendi
Trabzon’da inşaatı henüz devam eden Dünya Ticaret Merkezi'nin ruhsat süresi dolduğu gerekçesiyle mühürlendiği belirtildi.

Trabzon’da Dünya ticaret merkezi inşaatı ruhsat süresi dolduğu gerekçesiyle Yomra Belediyesi tarafından mühürlendi.

Haber61’in haberine göre, Yomra ilçesinde Kaşüstü Mahallesinde devam eden dev inşaatın belediye tarafından mühürlendiği belirtildi.

İnşaatın Yomra Belediyesi tarafından mühürlendiği haberi gündeme bomba gibi düştü.

Konu ile alakalı açıklama yapan Yomra Belediye başkanı Mustafa Bıyık, inşaatın ruhsatı tüm uyarılara rağmen yenilemediği ve inşaatın mühürlendiği belirtildi.

Ruhsat işlemlerinin tamamlanmasının ardından inşaatın devam edeceğini belirten Bıyık şu ifadeleri kullandı :

"Verilen sürede bitirilmediği için değil, ruhsat süresi dolduğu ve ruhsatlarını yenilemedikleri için mühürlediler. Ruhsatsız çalışılmasına hukuken imkân yok. Kaza olsa belediyenin sorumluluğu var. Biz onlara 20 gün kadar önce ruhsatınızın süresi doldu ruhsatınızı yenileyin diye resmi bir yazı yazdık. Bizim yazdığımız yazıya istinaden ruhsatlarını yenilemediler. Yenilmedikleri için de biz de mühürledik. Belediyeye başvurup ruhsatlarını tekrar yenilerlerse çalışmaya tekrar başlayabilirler. Bu hukuki bir durumdur. 
Yeniden ihale durumu Dünya Ticaret Merkezi'' yle şirketin konusudur. Bizimkisi belediyenin herhangi bir şirkete herhangi bir inşaata yaptırım durumudur. Yani o inşaat ruhsatıyla alakalı bir durum. Ruhsatını yenilememiş olsa orası mühürlenir. Çünkü şu anda orası ruhsatsız konumda duruyor. Ruhsatı yenilemediği sürece inşaata devam edemezler. 6 ayda da yenileyebilirler 6 günde de yenileyebilirler. Başvuru yapsa üç beş güne çıkabilecek bir ruhsattır. Yani onların vurdumduymazlığından kaynaklanan bir durum. Burası Muz Cumhuriyeti değil. Bu Dünya Ticaret Merkeziyle Armada Grubun kendi arasındaki yaşadığı hukuki süreçle alakalı bir şey değil. Bu belediyenin hukuki bir yaptırımıdır. Herhangi bir vatandaşın ruhsatsız inşaat yapmasına imkan yokken onların da olmayacağını anlamaları lazımdır." dedi.

İlgili Haberler