Trabzonspor hata yapmadı. Lider evinde rahat kazandı

Trabzonspor hata yapmadı. Lider evinde rahat kazandı
Süper Lig 17. haftasında Hatayspor'u ağırlayan Trabzonspor, ilk yarıdaki pas rekoru kırdığı müthiş futbolunun karşılığını 2-0'lık galibiyetle aldı ve ligdeki ilk yenilgisini yaşadığı mücadelenin ardından sahasında üst üste 5. maçını kazandı. Maçı bir gol, bir asistle tamamlayan Cornelius gecenin yıldızı oldu.

Süper Lig’deki ilk mağlubiyetini geçen hafta Antalyaspor karşısında alan Trabzonspor, 17. hafta mücadelesinde Hatayspor’u konuk etti. İlk yarıda isabetli pas rekoru kıran ve Hatayspor’a tek bir şut bile çektirmeyen Trabzonspor, iyi oyununu 2-0’lık galibiyetle taçlandırdı.

İç sahada üst üste 5. galibiyetini alan Trabzonspor’a galibiyeti getiren golleri Djaniny (24′) ve Andreas Cornelius (38′) kaydetti. Lider Trabzonspor bu sonuçla puanını 42’ye yükseltirken, son 5 maçından 3 mağlubiyet alan Hatayspor 29 puanda kaldı.

Trabzonspor ligde bir sonraki maçını Altay deplasmanında oynayacak. Hatayspor ise, kendi sahasında Konyaspor’u ağırlayacak.

Canlı Maç skoru: Trabzonspor 2 - 0 Hatayspor

İLK 11''LER
Trabzonspor: Uğurcan, Hugo, Edgar, Peres, Denswil, Dorukhan, Berat, Marek Hamsik, Bakasetas, Cornelius, Djaniny

Hatayspor: Munir, Burak, Fatih, Burak Öksüz, Simon, Samuel, Ruben, Isaac, Saba, Dylan, Mame.

Canlı Anlatım:

90'' Maç sona erdi... Trabzonspor, Hatayspor''u 2-0 mağlup ederek puanını 42''ye yükseltti.

90'' Trabzonspor pas yaparak süreyi eritmeye çalışıyor.

89'' Maçın sonunda en az 4 dakika uzatma oynanacak.

83'' Riberio''nun ceza sahasına doğru havalandırdığı topa doğru El Kaabi hareketlendi ama topu kontrol etmeyi başaramadı. Aut.

81'' Hamsik''in pasıyla sol kanatta hareketlenen Koita, ceza sahasına sokulup arka direğe doğru pasını verdi. Siopis bu topa yetişmeyi başaramadı. Koita''nın topla buluştuğu pozisyon için ofsayt bayrağı da havada.

78'' DOKUNAMADI! Sağ kanatta topla buluşan Abdülkadir çok şık bir pasla Siopis''i gördü. Siopis''in penaltı noktası ile kale sahası arasına yaptığı ortada Koita gelişine bir vuruş yapmak istedi. Ama ıska geçti.

74'' Hızlı gelişen Hatayspor atağında Diouf, savunmanın arkasına atılan topa hareketlenmek isterken Edgar Ie ile girdiği pozisyonda yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi.

72 ''Sağ kanattan Sadık''ın ortasında herkesi aşan top ters kanattan auta gitti.

71''Hatayspor pas yaparak bir kez daha Trabzonspor yarı alanına yerleşmeye çalışıyor.

65'' Oyunda tempo bu bölümde oldukça düşük. İki takım da orta alanda karşılıklı top kayıpları yaşıyorlar.

59'' KAÇTI! Sol kanatta topla buluşan Muhammed Mert''in yerden pasında ceza sahasının solunda El Kaabi topla buluştu. El Kaabi''nin dar açıdan gelişine sert vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

57'' Sağ kanattan Popov''un ortasında Diouf, penaltı noktasının hemen gerisinden kafayı vurdu. Yerde sekip hız kaybeden topu Uğurcan kontrol etti.

54''Hatayspor üst üste iki kez sol kanatta Adekugbe''yi topla buluşturup etkili olmak istedi. İki pozisyonda da Bruno Peres rakibine geçit vermedi.

53''Sol kanatta topla buluşan Hamsik, ceza sahası yayındaki Cornelius''u topla buluşturdu ama ofsayt bayrağı havada.

51'' Hatayspor pas yaparak takım halinde rakip yarı alana yerleşti.

48'' Hatayspor ikinci yarının ilk bölümünde topla daha fazla oynayan takım konumunda.

47'' UĞURCAN KURTARDI! Sağ kanattan arka direğe doğru yapılan ortada Diouf kale sahasına uçarak kafayı vurdu. Uğurcan nefis bir refleksle golü önledi.

46'' İkinci yarı başladı...

45'' İlk yarı sona erdi... İlk 45 dakikayı Trabzonspor, 2-0 önde tamamladı.

41'' Cornelius''un pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Hamsik, topu arka direğe doğru havalandırdı. Bakasetas bu topa hamle yaptı ancak Adekugbe vücudunu kullanarak Bakasetas''ın topla buluşmasına izin vermedi. 

37'' Gool... Trabzonspor 2. golü buldu... Cornelius''un pasıyla sol kanatta topla buluşan Denswil, yerden penaltı noktasına doğru pasını verdi. Cornelius bu topa gelişine sağ ayak içiyle şık bir dokunuş yaptı ve topu sağ köşeden ağlara gönderdi.

32'' KALECİ KURTARDI! Berat''ın pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Hamsik, yayın gerisindeki Bakasetas''ı gördü. Bakasetas, topla buluşur buluşmaz sol ayağı ile çok sert bir vuruş yaptı. Munir, iki hamlede bu topu kontrol etmeyi başardı.

29'' Sağ çaprazda topla buluşan Hamsik''in arka direğe kestiği sert topa Cornelius hamle yaptı. Munir daha önce davranıp topu tek yumrukla uzaklaştırdı.

28'' Trabzonspor golden sonra da pas yaparak oyunun kontrolünü elinde tutmayı sürdürüyor.

23'' GOL Trabzonspor golü Djaniny ile buldu... Berat''ın pasıyla ceza sahası yayının gerisinde topla buluşan Cornelius, şık bir pasla Djaniny''i savunma arkasına kaçırdı. Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Djaniny, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda sağ ayağının içiyle bir vuruş yaparak topu uzak köşeden ağlara gönderdi: 1-0.

20'' Net poziyon kaçtı. Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Bakasetas, ceza sahasının solundaki Hamsik''e harika bir pas attı. Topla buluşan Hamsik''in çapraz pozisyonda yaptığı vuruşta kaleci Munir gole izin vermedi.

16'' Hamsik''in derinlemesine pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Cornelius, dar açıdan vuruşunu yaptı. Fatih bu topa ayak koydu.

12'' Bakasetas''ın sol kanattan ön direğe doğru kullandığı köşe vuruşunda kaleci Munir topu çift yumrukla uzaklaştırdı.

9'' Trabzonspor rakip yarı alanda pas yaparak boşluk bulmaya çalışıyor. Hatayspor ise takım halinde topun arkasına geçerek kalesini savunmaya çabalıyor.

6'' Trabzonspor''un ön alandaki baskısı karşısında Hatayspor geriden oyun kurmakta zorlanıyor.

5'' Bakasetas''ın sol kanattan arka direğe doğru kullandığı serbest vuruşta Denswil kafayı vurdu. Top üstten auta gitti.

4'' Riberio''nun sakatlığı nedeniyle kısa bir süre duran oyun yeniden başladı.

4'' Hamsik''in pasıyla Djaniny sol kanatta hareketlenmek istedi ama Fatih''in müdahalesi ile yerde kaldı. Trabzonspor sol kanattan bir duran top şansı elde etti.

2'' İlk dakikalarda Trabzonspor oyunu rakip yarı alanda oynamaya çalışıyor.

1'' Maçta ilk düdük geldi...