Trabzonspor için;“Birleşin ya da ölün!”

Önce ABD adına tarihi bir hatırlatma:

Bugün dünyanın süper gücü olarak gösterilen Amerika’nın temellerini Benjamin Franklin, Pensilvania Gazete’de “Birleşin ya da ölün” başlıklı karikatürlü makalesi ile atmıştır.

Ve de Franklin’in önerisine geleceği için ben diyeyim “uyan”, siz söyleyin “akıl veren” ve de 72 milletten oluşan Amerika, “Birleşik Devletler” ibaresi de ardına eklenerek kurulmuştur.

* * * 

Sonra Trabzonspor için tarihi bir öneri:

Bugün 30 yıl öncesinin ardına dizilen geçmişini ben diyeyim “özleyen”, siz söyleyin “arayan” Trabzonspor’un içine düştüğü bataklıktan kurtulması için kalan tek yol (birlik ve beraberlik içinde olmak) için başkan adaylarından Celil Hekimoğlu tek ve tarihi öneriyi yapmıştır.

“Gelin hep birlikte olalım. Başkanlık mı? Dönüşümlü olsun.”

* * * 

Celil Hekimoğlu’nun önerisi, Trabzonspor için birlik ve beraberlik için tek bir çatı altında top yekün halinde hareket etmeyi dilinden düşürmeyenler ile aklından eksik etmeyenlere tarihi bir çağrıdır.  Benjamin Franklin’in ABD’si hatırlatan “birleşme” çağrısıdır.

* * * 

Gerisi tüzük idi, yönetmelik idi, kanun idi; teferruattır. Çünkü bu ülkede ne tüzük var, ne yönetmelik ve de ne kanun. Bunlar kağıt üzerine yazılı olanlardır. Yasal açıdan da bu işin, bir yolu, yordamı bulunur, aşılır. Yeter ki, birileri çıkıp da “Ben var Trabzonspor var. Ben yok Trabzonspor yok” takıntısından kurtulsun.

* * * 

O birileri aşağıya yatıp sadece demeç vererek yaşamını idame ettirirken, Trabzonspor için bir yılı aşkın bir süredir işini gücünü bırakıp, yediden yetmişe herkesi dolaşan, çaba sarf eden, “Bir ve birlik  olalım” diye yollara düşen Celil Hekimoğlu’dur.

Bu tablo içinde dönüşümlü başkanlık çağrısının ilk dönem Celil Hekimoğlu’na ait olmak üzere “olur” görmesi de son derece normal ve de çok doğrudur. Çünkü, Hekimoğlu bugün herkesten bir adım öndedir. Hem de en zor dönem olan birinci kısma da talip olarak.

* * *

Trabzonspor’un özellikle son dönemde içine düşürüldüğü itibar kaybı sarmalından, tek kurtuluş yönteminin hep birlikte hareket olduğunu hemen hemen herkesin terennüm ettiği sırada yapılmış olan bu davet  tek ve çok doğrudur.

Aksi takdirde sonuç, tamir ve tarif edilemeyecek derece bir hüsrandır. Hele hele birlik ve beraberlikten söz ederken, aynı yanlışlar, tekrar ederek çözüm için gerekenler yerine getirilmez ise..

* * * 

Yine Benjamin Franklin’e kulak değil, akıl verelim mi?

 “Delilik aynı şeyi tekrar tekrar yapıp, farklı sonuç beklemektir.”

Yazarın Diğer Yazıları