Trabzonspor, Kadıköy'de de affetmedi: 1-3

Trabzonspor, Kadıköy'de de affetmedi: 1-3
Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda Trabzonspor'u ağırladı. Konuk ekip ilk maçın avantajı ile çıktığı mücadeleyi, mücadeleyi 1-3 galip bitirmesini bildi. Karadeniz ekibi bu skorla, Ziraat Türkiye Kupası'nın ilk finalisti oldu.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında sahasında Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Süper Lig'de şampiyonluk potasından uzaklaşan sarı-lacivertliler, kendi sahasında adını finale yazdırarak kupa hasretine son vermeyi amaçlıyordu. Ancak mücadeleye iyi başlayan bordo mavili ekip, oyundaki üstünlüğünü skora yansıtmayı da bildi. Karadeniz ekibi, ilk mücadeledeki 2-1'lik skorun avantajı ile çıktığı mücadeleyi, yıldız ismi Sörloth'un 2, Novak'ın ise 1 golü ile kazanmayı bildi. 

Fenerbahçe'nin 11'i: Altay, Dirar, Serdar, Falette, Hasan Ali, Gustavo, Tolga, Zajc, Deniz, Rodrigues, Muriqi.

Trabzonspor'un ilk 11'i: Uğurcan, Pereira, Hosseini, Campi, Novak, Abdulkadir Parmak, Ndiaye, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Ekuban, Sörloth.

20200616-2-42996091-55980934-web.jpg

KİM NASIL TUR ATLAR?

Fenerbahçe, 2 ve üstündeki farklı galibiyetler ile 1-0'lık sonuç halinde tur atlayan taraf olacak. Trabzonspor ise her türlü beraberlik ve galibiyet halinde adını finale yazdıracak. Mücadelenin 2-1 sarı-lacivertlilerin lehine tamamlanması durumunda ise uzatma bölümleri oynanacak.

MURİÇ İLK 11'E

Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan Vedat Muric, Trabzonspor karşısında ilk 11'de forma giyecek.

Muric, hafif sakatlığı dolayısıyla Süper Lig'deki Hes Kablo Kayserispor maçında ilk 11'de yer almamıştı.

Tecrübeli santrfor, Hes Kablo Kayserispor karşısında 65. dakikada oyuna dahil olmuştu.

HASAN ALİ DÖNÜYOR

Fenerbahçe'de tecrübeli sol beki Hasan Ali Kaldırım, Trabzonspor maçıyla sahalara dönecek. Tecrübeli futbolcu, sarı kart cezası sebebiyle Hes Kablo Kayserispor'a karşı forma giyememişti.

FENERBAHÇE'NİN EKSİKLERİ

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısına 2 futbolcusundan yoksun çıkacak.

Sarı-lacivertlilerde, Süper Lig'de oynanan Hes Kablo Kayserispor maçında kırmızı kart gören Ozan Tufan cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Ozan'ın yanı sıra uzun süredir sakatlığı bulunan Max Kruse de Trabzonspor karşısında mücadele edemeyecek.

20200616-2-42996091-55980930-web.jpg

SÖRLOTH YİNE BOŞ GEÇMEDİ 

Cüneyt Çakır'ın yönettiği maç başladı.

6' Sörloth'un attığı golle Trabzonspor Kadıköy'de 1-0 öne geçti. Golde asisti yapan isim Caleb Ekuban...

Rakip yarı alanının ortalarından Caleb Ekuban uzun pasla savunmanın arkasında Alexander Sörloth'u çok iyi görüyor. Ceza alanı içinde topla buluşan Alexander Sörloth, sol ayağıyla şutunu çekiyor ve Serdar Aziz'e de çarpan top kaleci Altay Bayındır'ın sağından ağlarla buluşuyor.

12' Zajc'ın sağ çaprazdan güzel şutu az farkla üstten auta gitti.

24' Sörloth'la tartışan Emre Belözoğlu 1 dakika içinde gördüğü iki sarı kartla oyundan atıldı. Tartışma sonunda Sörloth da sarı kart gördü. Kulübede olan Belözoğlu, soyunma odasına gitmek zorunda kaldı.

35' Trabzonspor'da zorunlu oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Anthony Nwakaeme sakatlığından dolayı oyuna devam edemiyor ve yerini Bilal Başacıkoğlu'na bırakıyor.

42' Deniz Türüç'ün attığı golle Fenerbahçe beraberlik golünü buldu.

20200616-2-42996227-55981232-web.jpg

İlk yarı 1-1 sona erdi.

Maçta ikinci yarı başladı. İkinci yarıda Fenerbahçe'de Zajc yerine Mehmet Ekici oyunda...

50' Fenerbahçe 1-1 Trabzonspor

53' Trabzonspor, Alexander Sörloth ile net gol pozisyonundan yararlanamadı. Alexander Sörloth'un pasıyla sol kanatta topla buluşan Caleb Ekuban bekletmeden Alexander Sörloth'u tekrar gördü. Alexander Sörloth, ceza alanı içinde müsait pozisyonda vuruşunu yaptı ancak topu yandan auta gönderdi.

55' Mehemt Ekici sol kanattan kaleye çapraz ve uzak bir noktadan harika bir frikik kullandı. Uğurcan aynı güzellikte son anda topu kornere çeldi.

Fenerbahçe'de iki oyuncu değişikliği:

61' Serdar Aziz - Jailson

Deniz Türüç - Ferdi Kadıoğlu

70' Uzak mesafe olmasına rağmen kazanılan serbest vuruşu Mehmet Ekici doğrudan kaleye vuruyor ancak kaleci Uğurcan Çakır topu kornere çeliyor.

20200616-2-42996227-55981229-web.jpg

Trabzonspor'da Doğan Erdoğan, Abdülkadir Ömür'ün yerine oyuna dahil oldu.

83. dakiakda Sörloth Trabzonspor'u 2-1 öne geçirdi. 

90+4'de Trabzonspor, Novak'ın golü ile skoru 3-1'e getirdi. Karadeniz ekibi bu skorla, Ziraat Türkiye Kupası'nın ilk finalisti oldu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler