Trafikte hata yapanlara 'ayı' derken iki kez düşünün

Trafikte hata yapanlara 'ayı' derken iki kez düşünün
İstanbul başta olmak üzere özellikle büyükşehirlerde araç kullananlar, kuralları hiçe sayıp, uyarılara kulaklarını tıkamaya devam ederken Alaska’da kayda alınan bir ayının yaptıkları adeta sürücülere ders niteliğinde.

Türkiye''nin büyük sorunlarından biri trafik terörü. Her ay yüzlerce vatandaşımız bu kazalarda hayatlarını kaybederken, daha fazlası da yaralanıyor. Bu kazaların çoğunluğu kural ve düzen tanımayan sürücülerden kaynaklanıyor. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde direksiyon başına geçenler kurallara riayet etmeyerek kendilerini olduğu gibi diğer araç sürücülerini de tehlikeye düşürmeye devam ediyor.

2 yıl önce Alaska’da çekilen bir video sosyal medyada yeniden gündem oldu. Görüntüde bir boz ayının yol kenarında devrilmiş trafik uyarı konisini özenle düzelttikten sonra yoluna devam ettiği görülüyor. Özellikle trafikte hakaret olarak kullanılan “ayı” bu videoyla çürütülmüş oldu. Sosyal düzen kurallarını alt üst edildiği bugünlerde ayının görüntüleri izleyenler bu durumu trafik magandalarıyla bağdaştırarak “Şu hayvandan bile öğreneceğimiz çok şey var. Kendi yolunda ilerlerken devrilmiş olan koniyi düzelterek adeta yolda düzene riayet edilmesi gerektiğini vurguluyor. Bizim yollarımızı kan gölüne çeviren birçok sürücümüz ise en ufak kurala uymayı külfet olarak görüyor.” yorumunu yaptı.

İlgili Haberler