Bugün çiftçinin traktörünü haczedenler, yarın Yunanistan’dan pirinç yer

Bugün çiftçinin traktörünü haczedenler, yarın Yunanistan’dan pirinç yer
Amasya’da 71 yaşındaki Hasan Ali Aydıner’in traktörü Tarım Kredi Kooperatifi tarafından haczedildi.

Çiftçiler, “Geldiler traktörü kapıdan aldı gittiler. Atatürk Türkiye’yi böyle mi emanet etti bu millete? Çiftçinin malına göz mü koyun dedi Atatürk” diyerek bugünlerde olup bitene isyan ettiler. 

ANKA''nın haberine göre, çiftçilerin, 30 Ekim 2021 tarihinden itibaren Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borçlarının yapılandırması son bulacak. Ancak çiftçiler hakkında haciz işlemleri başlatılıyor.

Amasya Damudere Köyünde yaşayan 71 yaşındaki Hasan Ali Aydıner, dağda kışlık odun toplarken traktörünün kapısının önünden alınarak götürüldüğünü söyledi. Köylerinde su bile olmadığını söyleyen çiftçi Aydıner ANKA Haber Ajansı’na konuştu:

“Bu sene kurak gitti borcumuz birikti. Fakat ödeyeceğiz ama malımızı satmaya da koymadılar. Geldiler traktörü kapıdan aldı gittiler. Köyümüzde içme suyu yok. Atatürk Türkiye’yi böyle mi emanet etti bu millete. Çiftçinin malına göz mü koyun dedi Atatürk.”

YENİÇAĞ GÜNDEMDE TUTMAYA DEVAM EDİYOR

Yeniçağ''ın konuyu gündemde tutmak için sık sık haberler yaparak, çiftçinin yanında durmaya devam ediyor.

Yeniçağ''ın haberine göre, Şeker fabrikalarının satışıyla ithal gıdalardan biri haline gelen şeker Ukrayna’dan, nohut Meksika’dan, Pirinç Yunanistan’dan, Mısır ABD’den, buğday Rusya’dan gelir oldu. İzlenilen yanlış politikalar tarımı ve çiftçiyi bitirdi.

Çiftçinin desteklenmemesi ve şeker fabrikalarının da özelleştirme girdabına dahil edilmesiyle ülke tarımı adeta çökertildi. Topraklarının verimliliği ile bilinen ülkemiz tarımda dışa bağımlı hale getirildi. Tarımsal girdilerde zaten dışa bağımlı halde olan Türkiye, birçok tarım ve gıda ürününde de ithalatçı konumuna düştü. Aslında yapılan bu ithalatla beraber gıda enflasyonu da ithal edilmiş oluyor. Sonra da, market açarak, tanzim satış çadırı kurarak, sanal mağazalarla gıda fiyatlarını düşürme telaşına düşüyorlar.

Gıda fiyatlarındaki artışın nedenleri dillendirilmeden, market zincirleri işaret edilerek hedef şaşırtılıyor.

 

İlgili Haberler