Troya Müzesi'nde sanal gezi rekoru kırıldı. Tam 1 milyon kişi

Troya Müzesi'nde sanal gezi rekoru kırıldı. Tam 1 milyon kişi
Çanakkale'de 5 bin yıllık tarihi bulunan Troya Müzesi, bu yıl korona virüs salgını tedbirleri çerçevesinde ziyaretçilerini çevrimiçi olarak ağırladı. Troya Ören Yeri'nden çıkan eserlerin sergilendiği müzeyi sanal ortamda 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti.

DHA'da yer alan habere göre, Çanakkale’de 5 bin yıllık geçmişe ışık tutan Troya Ören yeri girişine yapılan Troya Müzesi'ni bu yıl sanal ortamda 1 milyon kişi ziyaret etti.

SANAL ORTAMDA ZİYARET DEVAM ETTİ

 

12 bin 750 metrekare kapalı alana sahip olan ve içinde 2 bin eser sergilenen müze, geçen yıl 18 Mart’ta ziyarete açılmıştı. Ancak Türkiye’de korona virüsü nedeniyle müzeler bir dönem ziyarete kapatıldı. Bu süreçte Kültür ve Turizm Bakanlığı, aralarında Troya Müzesi’nin de bulunduğu bazı müzelerin sanal ortamda ziyaret edilmesine olanak sağladı.

troya1-1-16831957-1-660x371.jpg

 

 

1 MİLYONU AŞKIN ZİYARETÇİ

Bakanlığın hızlı bir karar alarak kapalı kalan müzeleri sanal müzeye hazır hale getirmeye başladığını ifade eden Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, "Troya Müzesi bir hafta içinde ilk açılan sanal müzeler içinde yer aldı. Dileyenler sanalmüze.gov.tr adresinden sanal müzelere giriş yapmaya başladı. Çok kısa sürede 1 milyonu aşan ziyaret gerçekleşti. Türkiye’deki bütün müzeler ve ören yerleri, 1 Haziran günü yeniden açıldı. Bu süreç içinde hem fiziksel ziyaret hem de sanal müze ziyaretleri artış gösterdi” dedi.

fotodha-troya-16-9-1608888021.jpeg

"HER SAATTE ULAŞMAK MÜMKÜN"

 

Sanal müzenin çok doğru bir girişim olduğunu kaydeden Rıdvan Gölcük, “Şu anda fiziksel olarak ziyarete açığız. Mesai saatlerimiz ve ziyaret saatlerimizde bir değişiklik var. Hafta içi 10.00-16.00 saatleri arasında ziyaretçilerimiz müzemizi ziyaret edebiliyorlar. Sanal müzemize ise günün her saati ulaşım sağlamak mümkün.” diye konuştu.

troya3-1-16831967-660x440.jpg