TRT çalışanlarından 'tasfiye' protestosu

TRT çalışanlarından 'tasfiye' protestosu
TRT yönetiminin "istahdam fazlası oldukları" gerekçesiyle 169 personel hakkında aldığı tasfiye kararı sonrası bir grup çalışan protesto gösterisi düzenledi.

Yeniden yapılanmaya giden TRT yönetimi, 169 çalışanı "istihdam fazlası" olarak ilan etmiş ve aralarında muhabir, spiker ve prodüktörlerin de bulunduğu 169 çalışanın adını Devlet Personel Başkanlığı’na bildirmişti. Karara tepki gösteren bir grup çalışan, TRT İstanbul Radyosu önüne gelerek protesto eylemi gerçekleştirdi.

Tasfiye listesinde adı olan Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Gülseren Erdağ, TRT’nin 2000’den bugüne kaçıncı kez yeniden yapılandırıldığını merak ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Eğer amaç daha iyi bir kamu yayıncılığı için hantal yapıdan kurtulmak ise bu gerekçelerin hiçbiri nitelikli personelin uzaklaştırılması için yeterli değil. Biz, kurumun gerçek anlamda çalışan, üreten, özverili ve nitelikli personeli, kamu yayıncılığına inanan son nesiller, aslında tam da olması gerektiği kadarız.” 27 yıllık çalışan Banu Savaş ise “Tarım Bakanlığı’nda bin spiker ne yapabilir? Bir sanatçı Göç İdaresi’nde hangi görevi üstlenebilir?” diye sordu.