TRT Belgesel’de yayımlanan ve yapımcılığını Uğur Alibaşoğlu, Ömer Faruk Katkat’ın üstlendiği “Sıfır Atık” adlı programda sunucu Doğan Akdoğan, çöpten çıkan yiyeceklerin nasıl tüketilebileceğini anlattı. Belgeselde İstanbul Kadıköy’den toplanan bazı çöpler ayrıştırılıyor. Sahnede çöpler dönüşemeyen, dönüşebilen, plastik ve organik olarak dört bölüme ayrılıyor.
Çöplerin yarısından fazlasının organik kısmına gittiğini ifade eden Akdoğan, tarihi geçen yumurtanın tüketilebileceğini anlatıyor. Akdoğan, “Son kullanma tarihi geçeli sadece 2 gün olmuş. Yumurtanın bozulup bozulmadığını anlamak için size küçük bir ipucu vereyim. Elinize bir kap alın ve içerisini tuzlu su ile doldurun. Yumurtayı tuzlu su dolu kaba bırakın, yumurta batıyorsa bozulmamış demektir. Bunu gönül rahatlığıyla kaynatabilir ve içinde bakteri oluşmadığından emin olduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz” ifadelerini kullandı.