Trump Aliyev ve Paşinyan'ı tebrik etti

Trump Aliyev ve Paşinyan'ı tebrik etti
ABD Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ve Azerbaycan'ın Pazartesi sabahı yerel saatle 08:00'den itibaren çatışmaların sürdüğü Dağlık-Karabağ'da yeniden "insani ateşkes" ilan edilmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump, açıklama sonrası Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tebrik etti.

Trump'tan ateşkes tebriği

ABD Dışişleri Bakanlığı, Minsk Grubu'nun eş başkanlarının temsilcileriyle iki ülkenin dışişleri bakanları Zohrab Mnatsakanyan ve Ceyhun Bayramov'un Perşembe günü Cenevre'de yeniden bir araya geleceklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının bu görüşmede, "Dağlık-Karabağ sorununa barışçıl bir çözüm bulunması için gerekli tüm adımları atmaya çalışacakları" belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, iki ülkenin dışişleri bakanları arasındaki "yoğun müzakere" sonrası anlaşmaya varıldığını vurguladı. Pompeo, Cuma günü Zohrab Mnatsakanyan ve Ceyhun Bayramov'la ayrı ayrı görüşmüş ve iki bakana "şiddete son vermeleri ve sivilleri korumaları" çağrısı yapmıştı.

BBC NEWS TÜRKÇE