"Trump, Bin Selman’ın kabahatini gizliyor"

"Trump, Bin Selman’ın kabahatini gizliyor"
Washington Post gazetesinin başyazısında, Trump'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetiyle ilgili Bin Selman'ın suçunu gizlediği iddia edildi.

ABD'de yayınlanan Washington Post gazetesi, ABD Senatosu'nun Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesiyle ilgili hesap sorulması için ABD Başkanı Donald Trump’a daha fazla baskı yapması için çağrı yaptı.

“Trump, Bin Selman’ın kabahatini gizliyor, Senato Trump'ı hesap vermeye zorlamalı” başlıklı başyazıda, Trump yönetiminin Senato'ya Suudi Arabistan'ın Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın cinayetteki rolüne dair rapor sunması gerektiği, ancak talebin üzerinden bir ay geçmesine rağmen bu konuda adım atılmadığı, konunun örtbas edilmek istendiği ifade edildi.

Trump yönetiminin Senatoya ikna edici bir rapor sunmak yerine Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığından orta seviyeli görevlileri Senato'ya bilgi vermek için yolladığına dikkat çekilan yazıda, senatörlerin kendilerine yapılan açıklamanın herhangi bir değeri olmadığını aktardıkları kaydedildi.

Yazıda, Senato'daki üyelerin hukuken Kaşıkçı konusunda Trump yönetimini sorgulama hakkı bulunduğu hatırlatılarak, bu noktadan sonra Senato'nun atacağı adımların önemli olduğu belirtildi.

İlgili Haberler