Trumpçı olan iktidar medyası artık Joe Bidencı oldu! ABD ile bozuk ilişkiye yeni kılıf bulundu

Trumpçı olan iktidar medyası artık Joe Bidencı oldu! ABD ile bozuk ilişkiye yeni kılıf bulundu
Uzun yıllar ABD eski Başkanı Donald Trump'a destek veren iktidar medyası Roma'daki son Erdoğan - Biden görüşmesinin ardından ABD'nin yeni Başkanı hakkında olumlu görüşlere yer vermeye başladı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mehmet Acet "Biden, Türk/Amerikan ilişkilerinin bozulmasından kimleri sorumlu tuttu? İşte Erdoğan/Biden görüşmesinin perde arkası" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki son görüşmeden detaylar paylaştı.

İşte o yazıdan ilgili kısım şöyle:

"SUÇLU TRUMP VE OBAMA"

Erdoğan/Biden görüşmesinin arka planına dair ilginç bilgiler var.

Görüşme normal şartlarda İklim Zirvesi’nin yapılacağı Glasgow’da olacaktı.

Ancak malum, İskoçya makamlarının Türkiye’nin güvenlik protokolüne dair taleplerini karşılamaması nedeniyle Erdoğan, gezinin bu ayağını iptal etti.

Böyle bir durum gelişince, görüşmenin daha önceden belirlenen gün ve saati değiştirilerek, pazar sabahı Roma’da yapılmasına karar verildi.

Biz Roma’dayken Türk basınında görüşmenin 20 dakika kadar sürdüğü yönünde haberler çıkmıştı.

Ama bu, doğru bir bilgi değildi.

Erdoğan muhaliflerinin uydurduğu yahut öyle olmasını temenni ettikleri, “Bakın işte zorlaya zorlaya ancak bu kadar görüşebiliyorsunuz” propagandasına ‘altlık’ yapmak istedikleri yalan bir bilgiydi.

Görüşme 1 saat 10 dakika kadar sürdü ve arada Amerikan tarafının protokolünde görevli isimlerin görüşmeyi sonlandırma girişimlerini Biden, kaş/göz işareti yaparak savuşturdu.

Şimdi de görüşmenin içeriğine gelelim.

İkili ilişkilerdeki sorunların değerlendirildiği bölümde Joe Biden, döneminde Türkiye ile ilişkileri rayına oturtma sözü verdikten sonra çok ilginç bir cümle kuruyor:

“Ben eğer şu geride kalan 7 yıl boyunca Başkanlık koltuğunda oturuyor olmuş olsaydım, bu sorunların hiçbiri olmazdı.”

Bu cümleyi ilginç kılan, geride kalan o 7 yılın içerisinde sadece rakibi Trump döneminin değil, Biden’ın yardımcılığını yaptığı Obama’nın ikinci döneminin de zikredilmiş olması.

Mevcut ABD Başkanı’nın sadece Trump’a değil, ilişkilerin kötüleşmesinin sorumlularından biri olarak Obama’ya da göndermede bulunması hayli dikkat çekici bir durum.

 

İlgili Haberler