Trump’tan İsrail açıklaması: Benden daha iyi dostu olmadı

Trump’tan İsrail açıklaması: Benden daha iyi dostu olmadı
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Beyaz Saray’da sahip olduğu en iyi dostun kendisi olduğunu söyledi. Trump, “Yahudi devletinin Beyaz Saray'da hiçbir zaman başkanınız Donald Trump'tan daha iyi bir dostu olmadı” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Yahudi destekçilerinden Sheldon Adelson ve eşi Miriam’ın finansörleri arasında olduğu İsrail-Amerikan Konseyi’nin Florida’da düzenlenen toplantısında konuştu.

ABD’li Yahudilerin eski Başkan Barack Obama döneminde Demokratlara oy verirken hata yaptıklarını dile getiren Trump, “Birçoğunuz son yönetimdeki Demokratlara oy verdiniz. Günün birinde bunu bana izah etmek zorunda kalacaksınız. Çünkü onların İsrail'i sevdiklerini pek sanmıyorum. Yahudi devletinin Beyaz Saray'da hiçbir zaman başkanınız Donald Trump'tan daha iyi bir dostu olmadı” diye konuştu.

Trump’ın bu açıklaması, ABD’li Yahudi seçmenlerin oylarını kazanmak amaçlı olduğu yorumlarına neden oldu.

Florida'daki Yahudi seçmenler, ABD'deki oy oranının sadece küçük bir kısmını oluştursa da, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında farkın az olduğu durumlarda etkileri güçlü ve belirleyici olarak kabul ediliyor.