Trump'tan Rahip Brunson'la sohbet ettiği sırada olay Erdoğan yorumu

Trump'tan Rahip Brunson'la sohbet ettiği sırada olay Erdoğan yorumu
Kendi döneminde başka ülkelerden "kurtarılan" ABD'lilerle soru-cevap programında buluşan ABD Başkanı Donald Trump'ın yanında rahip Andrew Brunson da vardı. Trump o dönemi, "Şunu söylemeliyim ki Cumhurbaşkanı Erdoğan çok iyiydi. Seni çok uzun süre beklettiklerini ve masum bir insan olduğunu biliyorum fakat onunla biraz konuştuktan sonra seni bırakmayı kabul etti" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti Kurultayının ilk gününde yayınlanması için, Beyaz Saray'da, daha önce farklı ülkelerde tutuklu ya da rehin tutulan 6 vatandaş ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

trump-us-china-61726-74318831-ver1-0.jpg

"SENİ BIRAKMAYI KABUL ETTİ"

Yaklaşık 50 ülkede tutuklu ya da rehin tutulan vatandaşlarını geri döndürdüklerini vurgulayan Trump'ın misafirleri arasında, İzmir'de terör örgütleri adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada, "örgüte yardım" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson da vardı. 

Brunson’ın sorularını yanıtlayan Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Trump, “Bence şunu söylemem gerek ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan bana karşı çok iyi davrandı. Ve evet seni uzun bir süre içeride tuttular ve senin çok masum bir insan olduğunu da biliyorum fakat biraz sohbet ettikten sonra o da seni bırakmayı kabul etti” dedi.

23 yıl Türkiye’de yaşayan Brunson’ın serbest kalmasıyla ilgili açıklamalarına devam eden Trump, “Seni bıraktıkları için minnettarız ve Türk halkından da minnettarız” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray’da daha önceden çekilmiş görüntülerde Trump’ın yanında aynı Brunson gibi ülkesine geri getirilen Michael White, Sam Goodwin, Joshua ve Tamara Holt ve Bryan Nerran yer aldı.

Trump, Brunson’ı ABD’ye döndüğü günlerde de Beyaz Saray’a davet etmişti.

andrew-craig-brunson.jpg