TSK Afrin'e girdi

TSK Afrin'e girdi
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Afrin'in Şavarighat El Caviz ve Melkiye köylerini YPG/PKK- IŞİD'den arındırarak, Afrin'e girdi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren 3171 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

HAREKAT BAŞARIYLA SÜRÜYOR

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de PYD/YPG/PKK/KCK ve IŞİD mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş halkı teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan harekat sürüyor.

Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3171 oldu.

4 KÖY DAHA TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO'nun Afrin'ndeki harekatı ilçe merkezi sınırlarına ulaştı. Merkeze bağlı Şavarighat El Caviz, Kefirmis,Kurt Farmez, Melkiye köyleri teröristlerden temizlendi.

Bölgelerin ele geçirilmesiyle Afrin ilçe merkesi sınırına ulaşıldığı bildirildi.

AFRİN'E GİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in Şavarighat El Caviz ve Melkiye köylerini YPG/PKK-IŞİD'ten arındırarak, Afrin ilçe merkezi sınırları içine girdi. 

TSK ve ÖSO, Afrin ilçe merkezinin kuzeydoğusundaki Şavarighat El Caviz ve Melkiye köylerini kurtardı. Söz konusu yerleşimler, Zeytin Dalı Harekatı'nda ilçe merkezinde ele geçirilen ilk köyler oldu. 

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-IŞİD'in işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 124'ü köy, 30'u kritik nokta olmak üzere toplam 159 bölgeyi kontrol altına aldı.

YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren örgüt, merkezden Esad rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki görüyor.

2 KÖY DAHA TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Afrin ilçe merkezine bağlı Anab ve Meryemeyn köyleriniteröristlerden arındırdı.