Afrin'de enerji dağıtım şirketi basıldı, bina ateşe verildi

Afrin'de enerji dağıtım şirketi basıldı, bina ateşe verildi
Suriye'de TSK'nın kontrolündeki Afrin'de bir grup, bölgeye elektrik dağıtımı yapan STE Enerji adlı şirketin genel merkezine baskın düzenledi. Baskında bina ateşe verilirken, içerideki bilgisayarlar da parçalandı.

Suriye''de Türk Silahlı Kuvvetleri''nin kontrolündeki Afrin''de bir grup bölgeye elektrik dağıtımı yapan STE Enerji adlı şirketin genel merkezine baskın düzenlediği iddia edildi. Baskında bina ateşe verilirken, içerideki bilgisayarlar da parçalandığı kaydedildi.

Suriye''deki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’na yakınlığıyla bilinen İstanbul merkezli Televizyon Surya, grubun STE Enerji''nin fiyatları yükseltmesi ve elektrik kesintileri üzerine bina önünde toplandığını öne sürdü.

Yine ÖSO''ya yakın Thiqa Ajansı ise söz konusu haberi, "kötü hizmete yönelik öfkeden kaynaklanıyor" ifadeleriyle servis etti.

Bölgede elekrik dağıtımı yapan STE Enerji kendisini "Türkiye-Suriye ortaklığında kurulmuş bir firma" olarak tanımlıyor. STE Enerji, elektriği Türkiye''den alıyor.

Öte yanadan binayı basan grup, daha sonra belediye başkanlığı binasına doğru hareket ettiği aktarıldı. Toplanan grup burada nüfus müdürlüğünü ele geçirdiği belirtildi.

İlgili Haberler