TSYD'den öldürülen gazeteci Güngör Arslan için sert bildiri

TSYD'den öldürülen gazeteci Güngör Arslan için sert bildiri
Türkiye Spor Yazarları Derneği, İzmit'te öldürülen üyesi Güngör Arslan için bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiride, "Çok iyi bilinmelidir ki, insanlık dışı medyayı susturma girişimleri asla amacına ulaşamayacaktır." denildi.

TSYD, SES Kocaeli İnternet Haber Sitesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Arslan''ın iş yerinde öldürülmesi sonrası bir bildiri yayınladı.

Yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"SUSTURAMAYACAKSINIZ

TSYD üyesi, SES Kocaeli İnternet Haber Sitesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Arslan, dün iş yerinde yaptığı haberi beğenmeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğramış ve yaşamını yitirmiştir. Saldırgan R.Ö. daha sonra suç aleti tabancayla birlikte yakalanmış ve göz altına alınmıştır.

Acımız büyüktür. İzmitli meslektaşımız Güngör Arslan''ı aramızdan alan bu cinayet aslında ifade ve basın özgürlüğünü hedef almıştır. Çok iyi bilinmelidir ki, insanlık dışı medyayı susturma girişimleri asla amacına ulaşamayacaktır.

Güngör Arslan''ın cenazesi bugün İzmit Fevziye camiinde kılınacak öğle namazından sonra Bağçeşme Mezarlığında toprağa verilecektir. Güngör Arslan''a Allahtan rahmet, kederli ailesine, dostlarına, meslektaşlarına başsağlığı diliyoruz.

TSYD Yönetim Kurulu"

NE OLMUŞTU?

Ses Kocaeli İnternet Gazetesi İmtiyaz sahibi gazeteci Güngör Arslan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi''nin şaibeli ihalesini yazdıktan bir gün sonra ofisinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Arslan, ambulansla kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesi''ne yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bölgede inceleme yapan polis ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakaladı.

GAZETECİLER CEMİYETİNDEN KINAMA

Kocaeli Gazeteciler Cemiyetinden (KOGACE) yapılan açıklamada, Arslan''ın ofisinde silahlı saldırıya uğradığı belirtilerek, "Bilinci kapalı olan ve entübe edilen Arslan''a yapılan bu saldırıyı kınıyor, kendisine acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi. 

ARSLAN NE YAZMIŞTI?

Güngör Arslan dünkü köşesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın''ın yanıtlamasını istediği sorular sormuştu. 

Arslan''ın yazısı şöyle:

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın belki de siyasi geleceğini tehlikeye atan, kamuoyunda bütün güvenirliğini yerle bir eden işe imza atarak Kent Konut’un Kartepe’de yapacağı 502 konutluk Sağlık Kent işini gitti yakın dostu Haldız İnşaat’a verdi.

Bunu neden yaptı, bu kadar aleni ve kendisini sıkıntıya sokacak işe neden imza attı açıkçası çözemedim.

İlgili Haberler