Bedava kına gecesinden bakın hangi AKP'li çıktı. Büyükada İskelesi'nde son gelişme

Bedava kına gecesinden bakın hangi AKP'li çıktı. Büyükada İskelesi'nde son gelişme
İBB Sözcüsü Murat Ongun, TÜGVA'nın İBB'den kiraladığı Büyükada İskelesi’nin ticari amaçla kullanıldığına ilişkin fotoğraflar paylaşmıştı. Fotoğraflardaki kına gecesinin AK Parti Adalar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şahan’ın kızı için yapıldığı ortaya çıktı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından 2018 yılında aylık 2 bin 500 TL''ye kiralanan Büyükada İskelesi''nin üst katı mahkeme kararıyla İBB''ye geçmiş, ancak tahliye işlemleri için binaya gelen İBB ekipleri polisler tarafından engellenmişti.

Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin (İBB) Büyükada''daki Vapur İskelesi''nde Türkiye Gençlik Vakfı''na (TÜGVA) verilen alanın tahliyesi için alınan mahkeme kararının uygulanmaması üzerine suç duyurusunda bulunuldu. 

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter''dan iskelenin ticari amaçla kullanıldığına ve üçüncü şahıslara kiralandığına dair fotoğraflar paylaşmıştı. 

Ongun''un paylaşımının ardından TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ise Twitter''dan yaptığı açıklamada, "Bunlar habersizce kapı kilidimizi değiştirip eşyalarımızı gasp eden kumpasçıların düzenlediği oyundur. Söz konusu organizasyonlar ile vakfımızın hiçbir alakası olmadığı gibi herhangi bir firmayla ticari bir anlaşma da söz konusu değildir. Organizasyonlardan biri TÜGVA’nın kira sözleşme tarihi olan 2018’den önce 2016’da yapılmıştır. İkinci organizasyon hakkında nasıl ve ne zaman gerçekleştiğine dair hiçbir bilgimiz olmadığı gibi ilgimiz de yoktur. İlçe Temsilciliğimizi kimseye kiralamadık, kiralamayız" diyerek iddiaları yalanlamıştı.

Ancak Ongun''un paylaştığı fotoğraflarda kına organizasyonuna katılan bazı kişilerin maske takıyor olması dikkatlerden kaçmadı. Dolayısıyla fotoğrafın salgının başladığı 2020 yılından sonra çekildiği anlaşıldı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Yaşanan bu gelişmelerin ardından tartışma konusu olan kına gecesinin 12 Ağustos 2021 tarihinde düzenlendiği ve AKP Adalar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şahan''ın kızı için yapıldığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mustafa Şahan, CHP''nin gündem değiştirmek için bu tahliye krizini yarattığını da savunarak kızının fotoğraflarının izinsiz kullanıldığını söyleyerek bu tür organizasyonların daha önce de yapıldığını, TÜGVA döneminde de 2-3 defa yapıldığını ifade etti.

Şahan söz konusu fotoğraflar nedeniyle tehdit edildiklerini de öne sürdü.

Konuya ilişkin haberlerin yalan olduğunu iddia eden Şahan, Adalarda düğün yapılacak yer olmadığını söyleyerek Belediye''yi suçladı.

 

 

 

 

İlgili Haberler