Tuna Beklevic'ten Kurtulmuş'a sert tepki

Tuna Beklevic'ten Kurtulmuş'a sert tepki
Numan Kurtulmuş'un "Hayır diyenleri bir partide toplamak, elmaları armutları aynı sepete koymaktır" sözlerini yanıtlayan Hayır Partisi Genel Başkanı Tuna Beklevic, “Siz tükenen bir siyasetin son temsilcilerisiniz. Siz gidenlersiniz. Biz gelenleriz" dedi.

AKP Edirne Milletvekili adayı ve eski Bakanlar Egemen Bağış ve Mehmet Müezzinoğlu'nun danışmanlığını yapan Hayır Partisi Genel Başkanı Tuna Beklevic, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, “Hayır diyenlerden bir parti oluşacak demek, elmalarla armutların hepsini aynı sepete koymak demektir. Biraz da kusura bakmayın, siyaset bilmemek demektir” şeklindeki açıklamalarına yanıt verdi.

6 Şubat’ta kurulan Hayır Partisi’nin evraklarının İçişleri Bakanlığı tarafından Yargıtay’a gönderilmediğini söyleyen Beklevic, “Dünya'nın en saygın onlarca gazetesinin ve televizyonunun durumu haber yapmasına rağmen içerideki basına sansür uygulayarak Hayır Partisi'nin millete ulaşmasını engellemeye gayret ettiniz. Pes edeceğimizi düşündünüz. Fakat biz sayenizde 67 şehir, 157 ilçe, bin 225 köy ziyareti yaparak Hayırları çoğalttık. Hadi Dünya'dan bir habersiniz Mart ayı başında iki kez TBMM'ye soru önergesi verildi. Üç maymunu oynadınız. Meclisi de önemsemediniz. Gerçi milletimizin meclisine değer verseydiniz böyle bir ucube sistem getirmeye çalışmazdınız” değerlendirmesinde bulundu.

"SİZ HERKESİ ELMALARLA ARMUTLAR DİYEREK AYIRANLARSINIZ”

AGİT’in 16 Nisan referandumuna ilişkin raporunda Hayır Partisi’ne eziyet edildiğine ilişkin hükümlerin yer aldığını belirten Beklevic, AGİT heyetine terörist imasında bulunulduğunu ifade ederek açıklamasına şöyle devam etti:

“Polislerinize 40 şehirde bizi takip ettirdiniz. Toplantılarımızı iptal ettirdiniz. Biz de sayenizde sanal mitingleri icat ederek son mitingimizde 650 bin kişiye ulaştık. Siz çok partili döneme geçtiğimiz dönemden bu yana Türkiye siyasetinde kimseye yapılmayan bir zulmü bize uygun gören zalimlersiniz. Türkiye'de demokrasiyi biçtiniz. Adaleti yok ettiniz. Hoşgörüyü bitirdiniz. Siyasi ahlakı hiçe saydınız.

Sn. Kurtulmuş siz hele siz bir daha bu partinin adını ağzınıza bile alamazsınız. Şunu hiç unutmayın siz tükenen bir siyasetin son temsilcilerisiniz. Biz bu ülkenin taze geleceğiyiz. Siz gidenlersiniz. Biz gelenleriz. Siz farklılara önem vermeyenlersiniz. Biz farklı düşünceleri Türkiye ortak paydasında bir araya getirme gayretinde olanlarız. Siz herkesi elmalarla armutlar diyerek ayıranlarsınız. Biz elmanın elma, armudun armut olarak güzel olduğunu bilip hepimizin aynı sepette kıymetli olduğunu bilenleriz.

Bize ‘Bir süre sonra durulur vazgeçerler’ gibi sözleri uygun bulanlara da son sözümüzü söyleyelim. Allah ömür verdikçe sizinle mücadele edeceğiz. Son derece kararlıyız. Hayır farklı partilerin, MHP'li muhaliflerin, sivil toplum kuruluşlarının, bağımsız grupların, milyonlarca vatandaşımızın ortak başarı hikayesidir. Eski tip siyasetin bitiş düdüğüdür. Hakiki bir demokrasi ve gerçek bir adalet arzusunun adıdır. Bir ailedir. Saygıdır. Sevgidir. İnançtır. Kararlılıktır. Tertemizdir. Helaldir. Bereketlidir.”