Tunç Soyer kendi ceza sahasına orta yaptı, yandaş medya 90’a çaktı

Tunç Soyer kendi ceza sahasına orta yaptı, yandaş medya 90’a çaktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’e özel para ve bayrak konusunda yaptığı açıklamalar, yandaş medyada “CHP’li Soyer’in Bölücülük Planı”, “Tunç Soyer, bayrak yapıp para bastıracakmış”, CHP’li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer özerklik istedi”, CHP’li Tunç Soyer’den İzmir’e skandal özerklik talebi!”, başlıklarıyla verildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer iki gün önce turizmciler ve akademisyenlerle yapılan online toplantıda İzmir’e özel para ve bayrak konusunu şöyle dile getirdi:

“Şimdi aslında şöyle bir şey söylemek isterim; bir akademisyen hocamız İzmir bayrağıyla ilgili bir çalışma yaptı ve çalışma çok ilginç bir sonuç ortaya çıkardı. 1800’lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir’in bir bayrağı olmuş yeşil-beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem ama çok az sayıda kentin bayrağı varmış.

BAYRAKLI KENT

İzmir de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş. Biz tabii büyük bir heyecanla dinledik, sonra hoca bunu bir akademik makale haline getirdi. Daha basmadık, yakında basacağız. Fakat bunu şunun için anlattım. Benim aklımda bir ‘İzmir parası’ çıkarmak vardı, hatta buna İZCOIN diye bir isim de koymuştum. Sonra bu bayrak da çıkınca arkadaşlar beni uyardılar. Dediler ki, ‘Senin bir eyalet kurma çaban olduğu anlaşılır, sonuçta İzmir’i memleketten koparacak bir çalışma olarak algılanır. Duralım, bunun ismini değiştirelim’ dediler.”

YANDAŞ MEDYADA BÖYLE VERİLDİ

Tunç Soyer’in bu açıklamasına tepki mesajları gelirken yandaş medyada Soyer’in açıklamaları “CHP’li Soyer’in Bölücülük Planı”, “Tunç Soyer, bayrak yapıp para bastıracakmış”, CHP’li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer özerklik istedi”, CHP’li Tunç Soyer’den İzmir’e skandal özerklik talebi!”, başlıklarıyla verildi.

sabah-gazetesi-tunc-soyer.jpgturkiye-gazetesi-tunc-soyer.jpgahaber-tunc-soyer.jpgsabah-tunc-soyer.jpg

SOYER’DEN SAVUNMA: AYRI PARA VE BAYRAK DEĞİL

Tunç Soyer tartışmaların ardından şu açıklamayı yaptı: “Konuşmanın sadece küçük bir bölümünü alıntılayarak tarafıma yöneltilen saldırılar her türlü ahlaki anlayışın dışında, akıl ve vicdan sınırlarını da zorlayan bir boyuta ulaşmıştır. Hâlâ anlamayanlar için hatırlatayım, ulusal sınırlar içinde vatan bir bütündür, kesinlikle bölünemez. Ülkemizin başkenti Ankara, para birimi Türk Lirası, bağımsızlığının sembolü ise ay-yıldızlı al bayraktır.

KÜÇÜKKAYA’YA KONUŞTU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, FOX TV'de 'Çalar Saat' Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın gündeme dair sorularını yanıtladı.

Tunç Soyer, İzmir'de ayrı bir federayon kurmak istediği şeklindeki tartışmalar için "Gündemi değiştirecek bir malzeme arıyorlar. Bu çok ayıp. Gerçekten bu millete haksızlık. İnsanların gündemi başka bir şey. Baro başkanlarımız hak arayışında. İşsizlik almış yürümüş, insanlar aç. Her gün 3-4 vatandaştan intihar mesajı alıyorum. İnsanların canı yanıyor. Bunu yapanların arasında milletvekilleri bile var. Utanç verici. Bırakın bu işleri" diye konuştu.