Tunç Soyer ve Muharrem İnce’den ‘afiş’ atışması

Tunç Soyer ve Muharrem İnce’den ‘afiş’ atışması
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin il kongresinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, “Sen kimsin benim afişlerimi söküyorsun” diye tepki gösterdi. Tartışma, Soyer’in yanıt vermesi ile sosyal medya üzerinden sürdü.

Partisinin İzmir İl Örgütü 1. Olağan Kongresi''nde konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin afiş ve bayraklarının toplatıldığını öne sürerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer''e "Kimsin sen de benim afişlerimi söküyorsun?" demişti

İnce’nin söz konusu iddiasına Tunç Soyer’den yanıt geldi. Soyer, sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Kongrenizde kim olduğumu sormuşsunuz. Hatırlatayım ben İzmir’in seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Afiş ve bayraklarınızı da sormuşsunuz. Kamu yapılarına asılanlar dışında tamamı yerlerindedir.

Kongrenizi düzenlediğiniz salonu da belediyemiz tahsis etti, kamu yapıları dışında afişlerinizin asılmasına da belediyemiz izin verdi. Daha yola çıkarken bizimle bile kavga etmeniz, gelecek için umut kırıcı olduğu kadar aydınlatıcı da oldu."

Muharrem İnce, Soyer''in yanıtı sonrası sosyal medya üzerinden "Ayıbına kılıf uydurma Tunç Soyer. Sen afiş toplatmayı AKP’den mi öğrendin? Seçilmiş Belediye Başkanı olman sana afiş toplatma hakkı vermez! Memleket Partisi’nin afişleri senin bildiğin afişlerden değildir. Onlarda belediye rantı yok, hazine parası yok, alın teri var" cevabını verdi.

Soyer ise bu kez videolu bir şekilde yaptığı paylaşımda "Halk her zaman gerçeklerin yanındadır ve onu karanlıkta bırakanları asla unutmaz. Ama Adam kızmış” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler