Turan Yazgan Büyük Ödülü Erşat Salihi’ye

Turan Yazgan Büyük Ödülü Erşat Salihi’ye
2017 Türk Dünyası Turan Yazgan Büyük Ödülü sahibini buldu.Ödül, Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Irak Milletvekili Erşat Salihi'ye verildi.

Türk Dünyası’nın büyük fikir ve dava adamı Prof. Dr. Turan Yazgan vefatının beşinci yıl dönümü münasebetiyle Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı ile İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ortaklığıyla İBB Ali Emiri Kültür Merkezi’nde “Anma Programı ve Türk DünyasıTuran Yazgan Büyük Ödülü takdim töreni” gerçekleştirdi.

Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda davetlinin yanı sıra halkımızın yoğun ilgisiyle gerçekleşen program; şehitlerimizeve Türk büyüklerine saygı duruşunun ardından İBB Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı.

Turan Yazgan belgeseli gösteriminin ardından Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Irak Milletvekili Erşat Salihi “Türk Dünyasının Kanayan Yarası Türkmeneli” başlıklı bir konuşma yaptı. Erşat Salihi, Irak Türkmenlerinin mücadelesinin binlerce yıllık vatanları olan Irak’ta her türlü insani, hatta siyasî haklarını alana kadar devam edeceğini söyledi. Konuşmanın ardından “2017 Türk Dünyası Turan Yazgan Büyük Ödülü” ne layık görülen Erşat Salihiye ödülü, TDAV Genel Başkanı Közhan Yazganve Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Onursal Başkanı Dr. Nefi Demirci
tarafından takdim edildi.Ödül töreninden sonra söz alan Kırgızistan Celalabat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atabek Ardıbayev Tataristanlı yazar ve devlet adamı Rinat Muhammediyev, Azerbaycan Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Muhtar Mustafayev, Makedonya Türk Milli Hareketi Başkanı Erdoğan Saraç, Afganistan Reşad Üniversitesi Rektörü Prof. Abdurreşad Raşid, Kazakistan Miras Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bolat Mırzaliyev Prof. Dr. Turan Yazgan’ın kişiliği ile ilgili birer konuşma yaptılar.

İlgili Haberler