Seçimde bedava tencere izdihamı

Seçimde bedava tencere izdihamı
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bugün Esnaf Kefalet Kooperatifi Kongresi yapıldı. Seçim sonrası bir TIR dolusu tencere setinin ücretsiz dağılacağını öğrenenler, maske ve sosyal mesafe kuralını hiçe saydı, büyük izdihama neden oldu.

Maske ve sosyal mesafe unutuldu

Mustafa Temiz/Yeniçağ

Esnaf Kefalet Kooperatifi Kongresi bugün Manisa''nın Turgutlu İlçesi''nde gerçekleşti. Tek listeyle girilen seçim sonrası bir TIR dolusu tencere seti dağılacağını öğrenenler tercihlerini yaptıktan sonra Irlamaz Vadisi Anfi Tiyatro''nun arkasındaki alana akın etti. 

Hem maske hem de sosyal mesafe kuralını hiçe sayanlar TIR''ın dorsenin önünde izdihama neden oldu. Kuvurucu sıcağa rağmen tencere kolisini alanlar ikinci bir koliyi alabilmek için büyük uğraş verdi. Bazı kooperatif üyeleri ezilme tehlikesi atlattı.

Arka taraftakilerin dorsenin önüne geçebilmek için önündeki itmesi insan dalgasına neden oldu. Bu anlar da ortam da gerildi. Bir vatandaş "Tencereye kongre kadar ilgi göstermediniz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bir başka vatandaş da "Şuraya bakın. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca buradaki izdihamı görse saçını başını yolardı. Çoğunluk maske takmamış. Sosyal mesafe kuralı hiçe sayılmış. Sıcakta cabası. Atalarımız boşuna ''bedava sirke baldan tatlıdır'' dememiş" diyerek tek sıra kuyruğa girilmemesine içerledi.

Bazı duyarlı vatandaşlar ise kalabalıktan uzaklaşarak tencere kapma yarışını uzaktan izlemekle yetindi.

Sel felaketi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın çay paketlerini otobüsün üstünden atması sırasında oluşan görüntüyle, tencere dağıtımındaki izdiham arasında bir fark olmadığını belirten vatandaşlar "Sel felaketinde evini kaybedenlere çay, esnaf kefalet kongresinde ise tencere seti dağıtılıyor. Halk da  buna itibar ediyor. Birbirlerini silindir gibi ezerek başkasının hakkına da tecavüz ediyorlar. Biz nasıl bir ülke olduk?" ifadelerini kullandı.

2 bin 430 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede Başkan Hasan Hüseyin Coşkun yeniden başkanlığa seçildi. Divan Salihli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığını Halil Aşık, Katip üyelikleri Faruk Ulaş ve Ergün Çolak yapacak.

İlgili Haberler