Türk bilim insanı korona virüste yasakların geri gelmemesi için tek şansımızı açıkladı

Türk bilim insanı korona virüste yasakların geri gelmemesi için tek şansımızı açıkladı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı - Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Eylül ayının iyi kullanılmaması durumunda, Nisan ve Mayıs aylarından daha ağır bedeller ödeneceğini belirtti.

Habertürk’ten Ceyda Erenoğlu’nun haberine göre Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı - Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Nisan ayındaki tedbirleri yaşamamak için hayatı fazla zorlamamamız gerektiğine dikkat çekerek; “Bugünden başlayarak 4 hafta boyunca kurallara gerektiği şekilde uyarsak önemli bir başarı elde edebiliriz. Ancak eğer Temmuz ve Ağustos aylarındaki kuralsızlık ve gevşeklik içinde hareket etmeye devam edersek Nisan ve Mayıs aylarından daha ağır bedel ödeyebiliriz. Önümüzde, Eylül ayını iyi kullanma gibi bir şansımız var” dedi.

EYLÜL AYI ÇOK ÖNEMLİ

Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Eylül ayının gelişiyle birlikte önümüzde iyi değerlendirilmesi gereken bir dönem olduğunu söyledi ve “Eylül ayının gelmesi ile izinlerin bitmesi sonucunda tatillerin tamamlanması, okulların açılması, mesaiye başlangıç yapılması, 15 Eylül itibarı ile Türk toplumunda kış aklının devreye girmesine yol açar” diyerek devam etti:

“Bu nedenle bugün ve bugünden sonraki günlerde yaz aklından çıkıp kış aklına geçerek daha fazla sorumluluk almamız gerekir. Bunu yaparken düşünen insan olarak hareket etmek ve ülkemizi düşünüp çok basit olan kurallara eksiksiz uyarak tüm ödevlerimizi yerine getirmemiz şarttır. 4 haftalık süre içinde her gün bir önceki güne göre yükselen vakaları ancak bu şekilde kontrol altına alabiliriz. Bunu başarırsak yeni kısıtlamalarla karşılaşmadan olağan yaşamımızı sürdürmemiz mümkün olabilir”