Türk Hava Yolları yüzlerce çalışanı ücretsiz izne çıkardı. Kısa Çalışma Ödeneği sona erdi

Türk Hava Yolları yüzlerce çalışanı ücretsiz izne çıkardı. Kısa Çalışma Ödeneği sona erdi
Korona virüs salgınıyla beraber işverene destek amacıyla getirilen Kısa Çalışma Ödeneği’nde ödemeler bu ay son kez yapılacak. Bu kararla beraber İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, Türk Hava Yolları'nın ikram şirketi Turkish Do&Co, önemli bir karar aldığını iddia etti.

Airporthaber’de yer alan habere göre, bugün itibariyle tüm Do&Co çalışanlarına, ücretsiz izne çıkarıldıkları tebliğ edildi.

THY, pandeminin başlaması ile birlikte uçan şef ve servis şef uygulamasına ara vermişti. Sıcak yemek ikramının yakın zamanda başlamasına rağmen THY, Turkish DO&CO''dan uçan şef talebinde bulunmamıştı.

Belirsiz süreli ücretsiz izne çıkarılan DO&CO çalışanları günlük 44 lira 15 kuruş ücret alacak. Pandemi süresince DO&CO çalışanları kısa çalışma ödeneğinden faydalanıyordu.

Ali Kıdık sosyal medya hesabında da, “Türk Hava Yolları ikram firması Turkish DO&CO kısa çalışma ödeneğinin sona ermesi ile birlikte yüzlerce çalışanını ücretsiz izne çıkarttı. Millet açlığa mahkum edildi.” ifadelerini kullandı.

2007’DE TÜRK HAVA YOLLARIYLA ORTAK OLDU
DO& CO, Türk iş adamı Atilla Doğudan tarafından 1981 yılında Avusturya''nın başkenti Viyana''da küçük bir şarküteri olarak kurulmuş, organizasyon ve çeşitli yeme-içme hizmetleriyle büyümesini sürdürmüştür. 1987 yılında eski Formula 1 pilotu Niki Lauda ile tanışması sonucu Lauda''ya ait Lauda Air ''de yemek ikramına başladı.

2014 yılı itibarıyla Avusturya Havayolları, British Airways, Emirates, Etihad, Katar, Singapur, Cathay Pacific gibi havayolu şirketlerine yemek ve ikram hizmetleri sağlamaktadır.

2007 yılı itibarıyla Türk Hava Yolları ile birlikte THY DO & CO İkram Hizmetleri A.Ş adıyla ortak bir şirket kurarak Türkiye''nin çeşitli yerlerinde ikram hizmeti vermeye başladı.