Binlerce emekçi Kocaeli'de meydanları doldurdu

Binlerce emekçi Kocaeli'de meydanları doldurdu
Türk Metal Sendikası, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan Milli Demokrasi Meydanı'nda eylem yaptı.

Ahmet SUİÇMEZ - KOCAELİ / YENİÇAĞ

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde istediği sonucu alamayan Türk Metal Sendikası, eylem kararı aldı ilk eylemini İzmit’te gerçekleştirdi. Sendika bugün, İzmit Milli İrade Meydanı’nda on binlerce işçinin katılımıyla adeta gövde gösterisi yaptı.

Saat 13.00’te başlayan miting Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın konuşması ile devam etti. Konuşma sonrası emekçiler Kıraç konseri ile günü eğlence havasında geçirdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren işçiler, Milli İrade Meydanı’nı doldurmaya başladı. Polis, miting alanı ve çevresinde geceden itibaren yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı Milli İrade Meydanı’ndaki mitinge Türk İş Mali Sekreteri ve Yol İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, İLO Genel Sekreteri Kemal Özkan, Petrol İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz,  TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş,  Tüm TİS Genel Başkanı Kenan Öztürk,  Genel Maden İş Genel Başkanı Hakan Yeşil, Petrol İş Genel Sekreteri Salip Akduman,  Belediye İş Genel Mali Sekreteri Bayram Özkan,  Industriall Genel Sekreteri Kemal Özkan , Türk İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar,  İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de katılım sağladı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet konuşmasında Emekçilere desteklerini dile getirdi ve yanlarında olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Merkez İş Barışı - Çalışma Hayatı Koordinatörü Metin Bozkurt ve beraberindeki İYİ Partililer emekçilere destek vermek için yeni yılın ilk gününde meydanlara indi.

Bozkurt, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

 ''''2022''ye girdiğimiz anda milletçe maruz kaldığımız zamlara ve hayat pahalılığına itiraz etmek, insan onuruna yakışır bir çalışma ortamı ve geçinebileceği bir ücret için meydanlara inen Türk-İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların ve EYT mağdurlarının da destek verdiği Türk Metal Sendikası’nın organize ettiği "Çalışıyoruz şimdi Kazanacağız" temalı mitinge destek vermek için İYİ Parti Stk Başkanlığı İş Barışı - Çalışma Hayatı Koordinatörlüğü olarak Kocaeli Milli İrade Meydanı’ndayız. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak başkana İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin selamlarını iletip, İktidarımızda emeği ile geçinen tüm kesimlerin sesi olacağımızı ifade ettik.”