Türk profesörden salgının bitiş tarihi ile ilgili çarpıcı açıklama. Doğru bilinen yanlışı duyurdu

Türk profesörden salgının bitiş tarihi ile ilgili çarpıcı açıklama. Doğru bilinen yanlışı duyurdu
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, korona virüs salgınının bitiş tarihine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Aydın, salgının bitmesinin hastalığın biteceği anlamına gelmediğini söyledi.

Habertürk’ten Ceyda Erenoğlu’nun haberine göre Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı-Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, korona virüs salgınının bitiş tarihine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“MEVSİMSEL OLARAK DEVAM EDER”

Toplumsal bağışıklığın yüzde 60’a çıkması durumunda 'hastalık bitti' yorumlarının yapılmaması gerektiğini söylen Aydın, Salgının kontrol altına alınması hastalığın sonlanması anlamına gelmez. Daha açık ifade etmek gerekirse toplumsal bağışıklık yüzde 60'ın üzerine çıktığında bu durumda hastalık sona ermez, sadece salgın olmaktan çıkar ve mevsimsel hastalıklar halinde devam eder" diye konuştu.

HASTALIK NASIL BİTER?

Hastalığın nasıl son bulacağı ile ilgili de açıklamada bulunan Prof. Aydın, "Hastalığın sonlanması için ya virüsün mutasyon yapması ya aşıyla yüzde 100 bağışıklık sağlanması ya da hastalıktan kurtulmayı sağlayacak bir ilaç bulunması gerekir" dedi.

Kaynak: Habertürk