Türk sinemasının Toprak Ana'sı Fatma Girik'in Sarıkamış vefası

Türk sinemasının Toprak Ana'sı Fatma Girik'in Sarıkamış vefası
Anadolu Ajansı tarafından her yıl gerçekleştirilen ‘Yılın Fotoğrafları’ seçiminde oy kullanan Türk sinemasının Toprak Ana’sı Fatma Girik, haber dalında tercihini, ajans muhabiri Hakan Burak Altunöz'ün çektiği ‘Sarıkamış şehitleri anısına’ başlıklı fotoğraftan yana kullandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1920 yılında kurulan Anadolu Ajansı’nın geçtiğimiz yıllarda başlattığı ‘Yılın Fotoğrafları’ uygulamasıyla, ajans muhabirlerince çekilen fotoğraflar, siyaset, sanat ve fikir insanlarının oylarına sunuluyor.

Bu kapsamda, Türk sinemasında aldığı rollerle, Türk milletinin fedakâr anne örneğine hayat veren ve milletin gönlünde çok özel bir yeri bulunan Fatma Girik’i evinde ziyaret eden ajans muhabirleri, yıl boyunca yurt içi ve yurt dışında çektikleri fotoğrafları Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan sanatçının oylamasına sundu.

Fotoğrafları inceleyen Girik, haber, yaşam ve spor kategorilerinde oyunu kullandı.

Türk sinemasının yıldız ismi Girik, haberde Hakan Burak Altunöz'ün "Sarıkamış şehitleri anısına", yaşamda Hüseyin Yıldız'ın "Beyaz yürüyüş" ve Halil Fidan'ın "Harran'da yaşam", sporda ise Erhan Elaldı'nın "Beytullah'ın azmi" ve Ayhan İşcen'in "Milli yüzücüden Tokyo hedefi" başlıklı fotoğraflarına oy verdi.

FOTOĞRAFLARIN ÇEKİMİNDEKİ EMEĞE VURGU YAPTI

Türk sinemasının Toprak Ana’sı Fatma Girik, oylamada yer alan fotoğrafların çok etkileyici olduğunu söyledi.

Böyle bir konuda hiçbir zaman jüri olmak istemediğini belirten Girik, "Fotoğrafların hepsi birbirinden güzel. Hangisini seçeceğimi şaşırdım ve çok zor karar verdim. Genelde insan fotoğraflarına oy verdim. İncelediğim fotoğrafların her biri özenle ve emek harcanarak çekilmiş. Belli ki çok çalışmışlar, aramışlar, beklemişler ve çekmişler." ifadelerini kullandı.

İşte Fatma Girik'in seçtiği o fotoğraflar...