Türk Tabipler Birliği'nden bomba korona virüs iddiası. Sağlık Bakanlığı bakın bizden neyi gizlemiş

Türk Tabipler Birliği'nden bomba korona virüs iddiası. Sağlık Bakanlığı bakın bizden neyi gizlemiş
Türk Tabipleri Birliği korona virüs izleme grubunun hazırladığı rapora göre Sağlık Bakanlığı Nisan ayında 81 bin Eylül ayında ise 275 bin pozitif olguyu açıklamadı.

Türk Tabipleri Birliği korona virüse ilişkin hazırladığı son raporu açıkladı.

Raporun duyurulduğu toplantıda konuşan Prof. Dr. İbrahim Akkurt, Bakanlığın açıkladığı tablodaki vaka sayılarını 19, ölüm sayılarını da 5 ile çarpmak gerektiğini savundu.

Öte yandan raporda Sağlık Bakanlığı’nın Nisan ayında 81 bin 570 ve Eylül ayında ise 275 bin 647 pozitif olguyu gizlediği iddia edildi.

Rapora göre Türkiye’ye önümüzdeki dönemde 10 milyon grip/influenza aşısı gerekirken, Bakanlık sadece 1.5 milyon aşı siparişi verdi.

Prof. Dr. Pala, Sağlık Bakanlığı’nın sadece doğrulanmış olguları açıklamasının yetersiz olduğunu daha önce söylediklerini ve ‘olası ve kuşkulu vakaların’ da açıklanması gerektiğine dikkat çekti.

TTB Covid-19 İzlem grubu üyelerinin korona virüs salgının 7’nci ayına ilişkin hazırladığı rapordan dikkat çekici noktalar şöyle:

- (Bakan Koca’nın açıklamalarına göre) Nisan’da PCR testi pozitif çıkma oranı yüzde 20 ise 188.243 doğrulanmış vaka söz konusudur ve bu durumda 81 bin 570 vaka ne topluma ne de Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirildi.

- Eylül’de yapılan toplam test sayısı 3 milyon 241 bin 769’dur. (Bakan Koca’nın açıklamasına göre) Eğer Eylül’de PCR pozitifliği oranı yüzde 10 ise toplam 324 bin 177 doğrulanmış olgu kayıtlara geçmiş olmalıdır. Oysa ‘hasta’ adı altında Sağlık Bakanlığı Eylül ayı içerisinde toplam olarak 48 bin 530 olguyu bildirdi. 275 bin 647 doğrulanmış olgu ise kamuoyuna ve Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirilmedi.

- TTB’ye yerelden ulaşan verilere göre dün itibarıyla 48’i hekim olmak üzere toplam 112 sağlık çalışanı hayatını kaybetti.