Türk TIR'larına korona virüs nedeniyle Bulgar hükümeti izin vermedi: Sonra dehşeti yaşadılar

Türk TIR'larına korona virüs nedeniyle Bulgar hükümeti izin vermedi: Sonra dehşeti yaşadılar
Bulgaristan’da korona virüs gerekçe gösterilerek sınıra biriktirilip sonrasında yola çıkartılıp uykusuz bıraktırılan Türk TIR şoförleri zincirleme kaza yaptı.

Olay bu sabah saatlerinde 7 sıralarında Bulgaristan sınırında meydana geldi. Bulgaristan hükümetinin Türk TIR şoförlerini korona virüs gerekçe gösterilerek sınırda biriktirilip uykusuz bırakılıp sonra topluca bırakıldığını TIR şoförü anlattı. TIR şoförü, zincirleme kazayı da şoförlerin uykusuz bırakılmasının neden olduğunu ifade etti.

"UYKUSUZUZ YORGUNUZ GİDEMEYİZ"

Sosyal medyadan paylaşılan videoda olayı anlatan TIR şoförü, “Burası kazanın öbür tarafı olan asfalttan görünmeyen yanı. Arabaya girmiş arabanı çekicisi komple arkasında altında. Bir insanın sağ çıkmasının imkanı var mı? Mümkün mü? Şuraya bakın her yer can pazarı. Bulgaristan hükümetinin bizi kapıda biriktirip biriktirip uyuması gereken şoförlere zorla baskıyla uyutmadan yola çıkartıyorlar. Ne sözden ne laftan hiçbir şeyden anladıkları da yok. Israrla söylüyoruz uykusuzuz yorgunuz gidemeyiz, dinleyen yok. Herkes toplu olarak çıkartıyorlar yollara” ifadelerini kullandı.