Türk vatandaşlarına vize verilmeyeceği iddialarına AB'den yanıt geldi

Türk vatandaşlarına vize verilmeyeceği iddialarına AB'den yanıt geldi
Avrupa Birliği’nin Türk vatandaşlarına vize vermeği durduğuna ilişkin çıkan haberlere yanıt geldi. AB tarafından yapılan açıklamada konuya ilişkin “Yeni bir komisyon teklifinin bulunmadığı” belirtildi.

Avrupa Birliği ülkelerinin Türk vatandaşlarına vize vermeyi durdurduğu yönünde çıkan iddialara yanıt geldi. BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Avrupa Birliği tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili “Yeni bir komisyon teklifi bulunmadığı” belirtildi.

Avrupa Birliği adına yapılan açıklamada, koronavirüs nedeniyle Türk vatandaşlarına vize vermeyi durdurulduğu yönünde "yeni bir Komisyon teklifi" bulunmadığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, vize prosedürleriyle ilgili iddialara ilişkin "Yeni bir Komisyon teklifinden haberdar değiliz" denildi.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen’in haberinde lmanya olmak üzere, Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve İsviçre, Türk vatandaşlarına Avrupa turist vizesi ya da ziyaretçi vizesini tamamen durdurduğu belirtilmişti. Öte yandan vize başvuruları için randevuların tamamen durdurulduğu vurgulanmıştı.

İlgili Haberler