Türkan Saylan ve Uğur Mumcu'ya hakaret eden AKP'li Başkandan bir skandal daha!

Türkan Saylan ve Uğur Mumcu'ya hakaret eden AKP'li Başkandan bir skandal daha!
Türkan Saylan, Uğur Mumcu gibi isimlere hakaretleriyle bilinen AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, bu sefer de 30 Ağustos ile Ormancılık gününü bir tuttu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bugün gerçekleşen Meclis Oturumu'nda bir tartışma çıktı.

Daha önce, dünyaca ünlü şairimiz Nâzım Hikmet, Fethullahçı Terör Örgütü’nün hedefi olan Türkan Saylan, teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden usta gazeteci Uğur Mumcu ve akademisyen Bahriye Üçok için, “devlete ve bayrağa savaş açmış” ifadelerini kullanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yine gündem oldu.

30 AĞUSTOS İLE BİR TUTTU...

AKP'li Alinur Aktaş, Meclis'e, 11-14 Ağustos tarihlerinde kutlanacak olan Kurban Bayramı süresince ulaşımın ücretsiz olmasını önerdi. CHP grubu ise, önerinin içine 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın da dahil edilmesini istedi. Başkan Aktaş, "O zaman ormancılık gününde de tatil yapalım" şeklinde bir ifade kullanınca ortam bir anda gerildi. Alinur Aktaş'ın 30 Ağustos ile Ormancılık gününü bir tutması tepki çekti.

Öte yandan, CHP'li Meclis üyesi Şahin Sevinç ile AKP'li Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz arasında tansiyon da yükseldi. CHP'li Sevinç, "Yazıklar olsun. Ben bunu kabul etmiyorum" diyerek meclis salonunu terk etmeye hazırlanırken, AKP'li Korkmaz da CHP'li isme "çık dışarı" diye bağırınca tartışma yaşandı.

Daha sonra söze giren AKP'li Aktaş'ın ise, "Hepiniz şov peşindesiniz, çık dışarı. Adamın canını sıkma" diye bağırdığı görüldü.

KABUL EDİLDİ

Tartışmadan sonra oturuma 10 dakika ara verildi. Aradan sonra AKP'li Alinur Aktaş da geri adım atarak, 30 Ağustos'ta ulaşımın ücretsiz olması önergesini meclis gündemine sundu.

Öneri, oy birliğiyle kabul edildi.

İlgili Haberler