Turkcell'den Suriyeliler'e ve Afganlar'a özel tarife

Turkcell'den Suriyeliler'e ve Afganlar'a özel tarife
Milyonlarca Suriyeliyi misafir eden Türkiye’ye Afganların da yoğun şekilde gelmesi tartışılmaya devam ederken, GSM operatörü Turkcell’den göçmenlere özel tarife geldi.

Arap Baharı’nın ardından Suriye’de patlak veren iç savaş nedeniyle 2011’den beri milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yapan Türkiye’de sığınmacılara tanınan ayrıcalıklar toplumun geniş kesimleri tarafından tepki ile karşılanıyor.

Suriyelilerin yanında, Taliban’ın kontrolü ele geçirmesi nedeniyle Afgan göçü ile de karşı karşıya kalan Türkiye’de göçmenler sorunu ana gündem maddelerinden biri haline geldi.

En son ise dün İçişleri Bakanlığı, Ankara’daki Suriyeli göçmenleri kayıtlı oldukları illere gönderme kararı aldı ve Ankara’yı göçmenlere kapattı.

ODA TV’de yer alan habere göre, bu hamlenin ardından şimdi de sosyal medyada Turkcell’in çıkardığı “Alo Afganistan” ve “Alo Suriye” paketleri gündem oldu.

Bu paketler kapsamında parasını veren göçmenlerin Suriye ve Afganistan’daki yakınları ve akrabalarıyla iletişim kurmaları sağlandığı belirtildi.

Sosyal medyada ise iletişim kuracak yakınları olanların neden hala geri dönmedikleri tepkisi gösterildi.

İşte o paketler:

İlgili Haberler