Türkiye, Almanya'dan silah alımını artırdı

Türkiye, Almanya'dan silah alımını artırdı
Almanya'nın silah ihraç ettiği ülkeler arasında Türkiye'nin öneminin arttığı, Türkiye’nin ithalatçı ülkeler sıralamasında sekizinciliğe yükseldiği bildirildi. En çok alınan ürünlerin başında uçak motorları geliyor.

Almanya Hükümetine sunulmak üzere hazırlanan yılın ilk yarısına ilişkin silah ihracatı raporuna göre, alıcı ülkeler sıralamasında önemli değişikliklerin olduğu belirtilirken örnek olarak Türkiye’nin 25'inci sıradan 8'inci sıraya tırmanması gösterildi.

CEZAYİR İLK SIRADA

DWelle Türkçeye göre, 2016 yılının ilk altı ayında Almanya hükümeti 4 milyar 29 milyon euroluk silah satışı için izin verdi. Bir önceki yılın aynı döneminde ihracat tutarının yarım milyar euro daha az olduğuna dikkat çekilirken Almanya'dan silah alan ülkelerin başında bir milyar euro değerinde firkateyn sipariş eden Cezayir’in geldiği kaydedildi.

ALMANLARA 76,4 MİLYON EURO

Türkiye mülteci krizinin patlak vermesinden bu yana geçen bir yıllık dönemde Almanya'dan 76,4 milyon euro değerinde silah ithal ederek en önemli ithalatçı ülkeler sıralamasında 25'incilikten sekizinciliğe yükseldiği vurgulanırken “Türkiye'ye yapılan ihracatın önemli bölümünü uçak parçaları, insansız hava araçları, uçak motorları ve yer ekipmanı oluşturuyor” denildi.